Jeugdfilm

Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april in Het Dorpshuis Valkenburg een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

Daar kijken de kinderen wel even vreemd van op: hun gewone juf is ineens heel erg veranderd en schiet als een groene tornado door de lucht, ze kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn. Niet echt handig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt haar geheim en helpt smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten alle zeilen worden bijgezet om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen.


Verslavingszorg

De Brug organiseert op maandag 8 april 2019 een thema avond over 'Verslavingsgedrag en de omgeving' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. Spreker is Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl.


Expositie 'Gekleurd verhaal'

Van 5 tot 25 april 2019 is in het gemeentehuis van Katwijk werk te zien van Denise van der Burgh.

Zij maakt olieverfschilderijen van heel verschillende onderwerpen, die toch allemaal iets gemeenschappelijks hebben. Zo is al het werk figuratief. De zichtbare werkelijkheid is steeds de leidraad, zonder dat er sprake is van het één op één weergeven van een bestaand beeld.

Elementen uit de natuur vormen vaak de inspiratie, of het nu gaat om een bijzonder dier, of een plant met een intrigerende sfeer. Met elkaar gecombineerd suggereren ze een verhaal, waarvan de toeschouwer de betekenis mag invullen. Het belangrijkste kenmerk van het werk is echter: kleur. Uit alle schilderijen spreekt het plezier in het weergeven van de kleurenrijkdom van de wereld om ons heen. Het werk van Denise is tijdens kantooruren te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis te Katwijk.