Afbeelding
Foto: Debby Kloos

RIJC sluit schaatsseizoen af

Wedstrijden n Afgelopen week reden de schaatsers van de RIJC de clubkampioenschappen, de Andries Kwikbokaal en de laatste cupwedstrijden. Hierdoor kwam het aantal pr's op 236.

Op maandag 11 maart werden de clubkampioenschappen gehouden. Dat leverde maar liefst 55 pr's op. In een geweldige sfeer werd er onder luide aanmoedigingen van de familieleden voortreffelijk gepresteerd. Dankzij de snelle digitale verwerking van de tijden door Henk de Mooy kon er na afloop direct de prijzen uitgereikt worden. Voorzitter Jan Pieter Tensen van de trainingsgroep reikte de gouden, zilveren en bronzen medailles uit aan de prijswinnaars van iedere categorie. Eigenlijk waren alle deelnemers winnaars.

Op vrijdag 15 maart werd de RIJC verrassend 5e bij de Andries Kwikwedstrijden en lieten daarbij 7 schaatsclubs achter zich. Hierbij werden 12 pr's gereden. Tenslotte werd het schaatsseizoen afgesloten met de laatste cupwedstrijden en dat leverde ook nog eens 37 pr's op, waardoor de eindstand op 236 pr's kwam. Deze worden door sponsor Woodzkozijnen in euroknaken. De spannende eindstrijd om de Pr bokaal werd uiteindelijk beslist door pupil Finn Borst (10) bij de jongens en mini Ilse Vooys(9) bij de meisjes.

RIJC Event

Deze vernieuwde afsluiting vindt plaats op zaterdag 13 april in het IJswaerd van 16.30 tot 22.00 uur.

Naast de leuke activiteiten en de heerlijke barbecue zullen alle cupwinnaars en PR winnaars de prijzen ontvangen.

Alle uitslagen staan op de site. Via de site kan je je nog opgeven voor dit bijzondere RIJC Event.
| Foto: D. Kloos.