Vrijwilligers gezocht voor koffie+

Aanmelden n Het Welzijnskwartier gaat een activiteit organiseren m.n. voor ouderen die om verschillende reden moeite hebben om aan een reguliere activiteit mee te doen.

Voor deze mensen willen we een koffie+ starten.

Het is de bedoeling dat de koffie+ uitgevoerd wordt door vrijwilligers, met ondersteuning van een beroepskracht. We willen starten met twee keer per maand op een vaste dag, dat is de 1e en 3e woensdag van de maand.

De werkzaamheden van de vrijwilligers zal bestaan uit het ontvangen van de mensen met een kopje koffie/thee, een praatje met de deelnemers maken en in overleg met de deelnemers een activiteit kiezen. Dat kan zijn een spel, puzzelen etc., dit kan op de belevenistv. Daarop kunnen allerlei spellen worden gespeeld, m.n. om het brein te stimuleren. Het is ook mogelijk dat de deelnemer een handwerkje meeneemt of een kruiswoordpuzzel wil oplossen. Vervolgens een lunch aangeboden, waarbij men gezellig met elkaar aan tafel zit en er wordt afgesloten met een kopje thee, waarna men rond 14.00 uur weer naar huis gaat. De deelnemers komen rond 10.00 uur binnen.

1e en 3e woensdag van de maand

Het is een activiteit met en voor een speciale groep, waarbij aandacht per individu een belangrijke factor is, de groep deelnemers zal niet groter dan 10 personen worden.

Voelt u er wat voor om een gedeelte van uw tijd te doneren als vrijwilliger bij Welzijnskwartier, dan bent u van harte welkom in de Voorhof, Vliet NZ 36 in Rijnsburg.

Voor inlichtingen en meer informatie kunt u bellen met Ria Paap via telefoonnummer; 071-4030669, aanwezig van maandag t/m donderdag of stuurt u een mailtje naar riapaap@welzijnskwartier.nl