Afbeelding

Ruitenboertoernooi Bridgeclub

Kaarten n Op de Rijnsburgse Bridgeclub werd vorige week het 60e Ruitenboertoernooi gespeeld.

Dit jaarlijks evenement, georganiseerd door de Nederlandse Bridgebond (NBB), is de voorronde voor het landelijk toernooi. Alle deelnemers kregen na afloop een boekje mee naar huis met de bied verlopen en analyses van de gespeelde spellen. De Bridgebond had Sadino Tinto of Branco wijn voor de winnaars ter beschikking gesteld:

1e Rina Bijleveld en Gerda van Wincoop: 61,46 %; 2e Wineke Kemeling en José Mudde: 58,68 % en 3e Pieter en Laurien de Lange: 56,94%. Het dichtst bij de 50% scoorden Thea Oostdam en Carla Koomans, hetgeen ook een prijs was.

Bridgeclub Rijnsburg speelt op dinsdagavonden in de Burgt. Bij deze vereniging hoeven de leden bij afwezigheid zelf geen invallers te regelen, ook zonder partner kunt u terecht. Om het stapje van thuisbridge naar clubbridge te maken, assisteren wij u graag. Meer informatie: Nederlandse Bridge Bond, afdeling Rijnsburg (clubnummer 9014). Het contactadres: Rina Bijleveld: 071 402 2346, rinabijleveld@gmail.com
| Foto: pr.

Het doel heiligt de middelen: Valken'68 - SC Monster 1-1

Voetbal n Zaterdagmiddag speelde Valken'68 thuis tegen concurrent Sportclub Monster. Concurrent omdat beide ploegen momenteel laag geklasseerd staan in de tweede klasse C van district West II.

De punten binnenhalen was voor beide ploegen belangrijk in deze fase van de competitie. Winst voor Valken'68 betekende dat het gat met het op de p/d plaats staande SC Monster vergroot zou worden na een voorlopige veilige 8 punten. Verlies zou betekenen dat het gat nog maar twee punten in het voordeel van Valken'68 zou zijn.

De regen had het spelen op veld 1 onmogelijk gemaakt, dus verplicht uitwijken naar het kunstgrasveld.

Eén van de mooie spaarzame aanvallen in de eerste helft was te noteren in de 10e minuut. Op links stoomde Timo Schaap op, gaf voor, Robbert van Delft stapte keurig over de bal heen en de in de zestien staande Sven Boonstoppel leek te gaan scoren. Zijn rechtervoet bleef echter hangen achter het uitgestoken been van zijn uitgekapte tegenstander. Geen penalty oordeelde de scheidsrechter en weg kans op 1-0. De grootste kans in de eerste helft was echter voor Sportclub Monster. De gedreven Arjan Haasnoot had de pech dat hij deze wedstrijd twee keer noodgedwongen de boel achterin zou moeten corrigeren. De eerste keer leverde dat Sportclub Monster eind eerste helft dus een penalty op. Met de wind in de rug schoot Mike Peereboom deze huizenhoog over. Rust 0-0.

De tweede helft had Valken'68 de wind mee en leek het op 1-0 te gaan komen toen Sven Boonstoppel één op één op de keeper afging. Helaas voor Valken'68 verdween de inzet van Sven via de voeten van SV Monster keeper Willem-Jan Broch over de achterlijn. Geklungel in de achterhoede van Valken'68, tot tweemaal toe zelfs, gaf Sportclub Monster speler van den Bos de onverwachte mogelijkheid om zijn team op een 0-1 voorsprong te brengen in de 60e minuut.

De net ingevallen Samet wist de vrijstaande Niels Hogewoning in 72e minuut te bereiken. Vanaf een ruime 20 meter schoot Niels beheerst de bal langs de SC Monster keeper(1-1). Het achterin één op één spelende Valken'68 liep tegen het einde van de wedstrijd nog tegen een direct rode kaart aan. Arjan Haasnoot zag geen ander middel om een doorgebroken speler net buiten de zestien af te stoppen dan deze van achter in de rug te lopen. Het doel heiligt de middelen. Verliezen mag niet. Een gelijkspel 1-1 en nog steeds 5 punten voorsprong is wat restte.

Zaterdag 23 maart speelt Valken'68 1 uit tegen Soccer Boys, aanvang 14:30 uur. | Foto: S. de Mooij.