Ontlading bij Carlos Opoku na de 3-2 tegen Barendrecht. | Foto: Hans Heemskerk.
Ontlading bij Carlos Opoku na de 3-2 tegen Barendrecht. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Carlos Opuku goudhaantje voor Rijnsburgse Boys

n Wilfred van Leeuwen vertrekt, Henk Wisman komt

Voetbal n Er lijkt maar geen einde aan te komen dit seizoen: de week voorafgaande aan een reguliere competitiewedstrijd waarin het bij Rijnsburgse Boys over andere zaken gaat dan over voetbal.

Dit keer betrof het de trainer. Wilfred van Leeuwen kan zijn drukke werkzaamheden in het eigen strandpaviljoen niet meer combineren met het trainerschap in Rijnsburg. Nog voor de wedstrijd tegen Barendrecht gonsde de naam van zijn opvolger al rond op Sportpark Middelmors.

Achter het doel aan de kantinezijde had de HKR (Harde Kern Rijnsburg) een spandoek bevestigd met de woorden ´Van Leeuwen Wis(se)man´. De naam van de opvolger van Wilfred van Leeuwen was kennelijk al doorgedrongen bij de supporters van de Uien. Na de wedstrijd bracht Omroep West het nieuws ´officieel´, de club kwam deze week met de naam van Henk Wisman op de proppen. Wisman is geen onbekende bij Rijnsburgse Boys. De ervaren 61-jarige Amsterdammer was immers net voor de eeuwwisseling al drie jaar trainer in Rijnsburg. Tussen 1997 en 2000 scoorde hij een zesde, vierde en derde plek in de competitiestand. FC Volendam volgde en dit was voor Wisman een opstapje voor een imposante trainersloopbaan die hem tot in Armenië en Thailand zou brengen. Momenteel is hij met met wisselend succes trainer bij het Sassenheimse Ter Leede.

Van Leeuwen maakt het seizoen af en er is hem veel aan gelegen met opgeheven hoofd afscheid te nemen. Dit kan ook, als de Boys blijven strijden zoals zij dit het laatste half uur in de wedstrijd tegen Barendrecht deden. Trouwens de wedstrijd was ook prima begonnen. Leuk voetbal en een goal van Furhgill Zeldenrust. Maar zoals zo vaak dit seizoen vielen ook de tegengoals weer als rijpe appelen. Net voor de rust maakte Akram Salhi een prachtig doelpunt en tien minuten na de rust was het Bas Mourits die raak schoot. Het 55ste doelpunt tegen dit seizoen voor Rijnsburg. Een idioot aantal dat in dezelfde wedstrijd weer aangevuld werd met twee goals aan de andere kant van het doelsaldo. Carlos Opoku scoorde zijn eerste(n) dit seizoen. De eerste vier minuten voor het officiële eindsignaal. Vanwege wissels en blessures volgden zes minuten extra tijd. Hierin tikte Opoku nummer 52 voor Rijnsburgse Boys in de touwen. Een overwinning in extremis.

Als we naar de doelpunten voor en tegen van de tegenstander van a.s. zaterdag kijken (Katwijk) dan zien we een heel ander beeld: 40 om 26. Als Rijnsburg het achterin nu eens dicht houdt, komt het voorin vast wel goed. Kom kijken op De Krom, aanvang 15.30 uur.


Zilver en brons voor turnsters DWS

turnen n Maar liefst negen meiden van de selectie van DWS deden onlangs mee aan de districtswedstrijd turnen in Amsterdam.

In het eerste dagdeel was het de beurt aan Fleur van Tilburg. Ze begon aan de brug, waar zij een hele nette oefening neerzette.

Het tweede toestel van die ochtend was balk. Met twee vallen haalde ze nog een 10,7. Daarna was het de beurt aan de vloer. Voor het eerst op de wedstrijden een oefening op een vloer en op muziek.

Maar Fleur deed het super en haalde een 10,13. Tijdens sprong deed Fleur een 'handstand platvallen' en een streksprong. Fleur behaalde de 14e plek.

's Avonds moesten de overige acht meiden hun oefeningen laten zien. Ze zaten verspreid over twee banen. Gwenn, Dewi, Amelie en Laura begonnen in baan 1 aan de brug en Lotte, Naomi, Sanne en Yulia mochten starten in baan 2 aan de brug. Persoonlijke successen werden behaald: voor het eerst twee keer een kip turnen in je oefening of eindelijk alleen een salto af. Fantastisch. Yulia behaalde een tweede plek aan de brug, met een 10,200. Het tweede onderdeel was balk, voor vele het moeilijkste onderdeel, maar ook hier werd super geturnd. Amelie behaalde hier het tweede hoogste cijfer een 10,6. Na de balk tijd om te knallen op vloer. Op hun eigen gekozen muziek hebben de meiden mooie oefeningen neergezet. Laura behaalde hier het hoogste cijfer van de groep namelijk een 11,733. Het laatste onderdeel van de avond was de sprong. Hier zette Gwenn het hoogste cijfer neer, namelijk een 11.

Nadat de meiden diverse toestelfinales hebben bereikt, zijn er ook allround medailles binnen gesleept. Zo behaalde Dewi het brons en Amélie het zilver. Nu wachten we met spanning wie er allemaal door mag stromen naar de districtsfinales van regio Zuid-Holland.

Afbeelding