Met een druk op de knop werd de fietstbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest geopend. | Foto: PvK.
Met een druk op de knop werd de fietstbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest geopend. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Veel belangstelling bij opening Joop van der Reijdenbrug

Vervolg n voorpagina. Fietsbrug feestelijk geopend maar toch weer even dicht.

Door Piet van Kampen

Het was niet zomaar een onderonsje van een klein, select gezelschap. Een dikke honderd mensen waren aan de boorden van de Oude Rijn nabij de Dorpsweide bijeen.

Uiteraard de – in de volksmond- de Hoge Pieten waaronder Floor Vermeulen namens de provincie Zuid-Holland, burgemeester Cornelis Visser, wethouder Rien Nagtegaal en diens Oegstgeestse collega Jan Nieuwenhuis. Belangrijke mannen van de bouw van de brug, ambtenaren en veel inwoners completeerden het gezelschap aan boord van rondvaartboord de River Queen. Hier namen wethouder Rien Nagtegaal, Jan Nieuwenhuis en Floor Vermeulen het woord.

Nagtegaal: 'Het is een icoon in het landschap waarmee er nu nog proef wordt gedraaid voordat hij over een paar weken officieel in gebruik wordt genomen'. De bewindsman refereerde tevens aan het 'iconische pontje van Valkenburg'. Door de komst van de nieuwe brug voorziet hij dat deze de klanten van het eeuwenoude begrip in het dorp en omstreken gaat afsnoepen. 'Dat is nog wel een dingetje. Ik heb alle waardering voor het werk van deze mensen' stak hij hen een hart onder de riem. Na een jaar gaan we evalueren wat de effecten van de brug zijn' hield hij de aanwezigen voor. Zijn collega uit Oegstgeest omschreef de brug als een speciaal ontwerp. Mensen kunnen nu ook makkelijker winkelen in Oegstgeest en vooral voor de schoolkinderen is het een uitkomst. Wij zijn de provincie dankbaar voor de financiering'.

Belangrijke schakel

Floor Vermeulen zag het iets ruimer. 'Fietsen wordt steeds populairder en de brug vormt een belangrijke schakel in het fietsnetwerk van de regio. De brug wordt iets later geopend dan oorspronkelijk was gepland. Samen met de beide gemeenten hebben we het goed opgepakt. Ik ben er trots op.' De oorzaak van de vertraging was het faillissement van een staalfabriek. Voor de brug die in Friesland werd gebouwd trok de provincie 7,3 miljoen uit de knip.

Na de inleidende woorden toog het gezelschap naar de brug waar deze door een druk op de knop door o.a. de beide wethouders en Floor Vermeulen werd geopende.

Aan de Oegstgeestse kant gingen de slagbomen open en schoolkinderen van de basisscholen de Dubbelburg en de Burcht trokken een sprint naar de overzijde. De bomen gingen tijdelijk weer even dicht. Die paar weekjes kunnen er ook nog wel bij nu er een- niet hoorbare en symbolische - zucht van verlichting door velen werd geslaakt.

Een van de belangrijkste redenen voor de komst van de brug voor hen was dat schoolkinderen niet meer onnodig ver en onveilig om moeten fietsen om hun scholen te bereiken. Voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld het toerisme is het stalen bouwwerk een fraai staaltje architectuur een toegevoegde waarde voor de toekomst.


Mimiek's Theater brengt klucht in het Dorpshuis

Uitnodiging n Drie avonden lang kan het publiek weer genieten van een heuse klucht. "Tel uit je winst", geschreven door Ray Cooney en vertaald door Jon van Eerd, staat in de laatste twee weekenden van maart in de theaterzaal van het Dorpshuis Valkenburg.

Toneelvereniging Mimiek's Theater specialiseert zich al jarenlang op deze vorm van theater, vol timing, rennen en vliegen, deuren en persoonsverwisselingen en heeft deze keer ook weer gekozen voor een 'klucht uit het boekje'. "Tel uit je winst" was één van de eerste producties van Jon van Eerd. Hij speelde dit stuk met zijn theatergezelschap in 2002.

Tel uit je Winst

De brave kantoorbediende Harry Vermeulen komt op zijn verjaardag thuis met het verkeerde koffertje. In plaats van zijn lunchtrommeltje en agenda zit er een paar miljoen euro in. Hij maakt direct de wildste plannen. Maar natuurlijk loopt het nooit zoals gehoopt…. Het koffertje vormt het begin van een hilarische avond boordevol persoonsverwisselingen, onverwachte wendingen en gefriemel!

Sinds 2015 repeteert en speelt toneelvereniging Mimiek's Theater in het Dorpshuis Valkenburg. Ieder seizoen brengen zij verschillende producties in diverse genres. Per voorstelling biedt de Theaterzaal ruimte aan 70 man publiek. Op tijd de kaarten bestellen is bij dit soort voorstellingen aan te raden!

Tel uit je winst wordt gespeeld op 23, 29 en 30 maart. Kaarten á € 11,00 zijn te koop bij het Dorpshuis Valkenburg, Pandora Feest&Funshop en online via www.mimiekstheater.nl. Aanvang is 20:15 uur.

De cast van toneelvereniging Mimiek. | Foto: pr.