Afbeelding
Foto: Rokkifotografie

Thuis bij Mr. Trick

Mr. Trick woont sinds 1974 in Rijnsburg. Vanwege zijn werk bij de Estec is hij verhuisd van Engeland, The Midlands naar Nederland.

Marline heeft hem al eerder op de foto gezet voor een ander project.

Marline: 'Ik was onder de indruk van zijn huis want elk hoekje had een verhaal.'

Mr. Trick is heel gastvrij en houdt van gezellig een kopje thee drinken. Ook houdt hij er van om onder de mensen te zijn. Hij is dan ook regelmatig te vinden aan de koffietafel bij de Albert Heijn.                 | Foto: Rokkifotografie.


n Agrarische bestemming 'beste middel' tegen bebouwing van Kwakelwei

gemeenteraad n De huidige agrarische bestemming van het gebied Kwakelwei in Katwijk aan den Rijn is de beste bescherming tegen bebouwing. Dat werd vorige week donderdag benadrukt tijdens de bespreking van de motie van KiesKatwijk om de bestemming van de Kwakelwei als stadspark vast te leggen.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Het was niet zozeer een bespreking, maar een zeer scherp debat waarbij in principe iedereen hetzelfde wil, maar niet op dat moment.

Gelet op de aankoop van het gebied in Katwijk aan den Rijn door projectontwikkelaar Van RhijnBouw, die daar villa's wil bouwen, en de wens van maatschappelijke organisaties en politieke partijen om dat gebied groen te houden, dient Jaap Haasnoot van KiesKatwijk een motie in om het bestemmingsplan te wijzigen om daar een stadspark mogelijk te maken.

De Katwijkse gemeenteraad is in principe voor het groen houden van dat gebied. Volgens Haasnoot een uitstekende reden om voor zijn motie te stemmen en zo 'duidelijkheid te bieden aan de bevolking, uw kiezers en de project-ontwikkelaar'.

Poging wagen

Andere partijen vragen zich af waarom Haasnoot nu met die motie komt. Er wordt gewerkt aan een nieuw groenbeleidsplan en daarin kan de Kwakelwei meegenomen worden.

'Ik wil mijn programmapunten realiseren. En als ik een kans zien, dan waag ik een poging. Dan hoef ik niet te wachten tot de wethouder met een papieren verhaal komt.'

In een heftig debat verwijt hij andere partijen, dat zij hun groene beloftes uit de verkiezingsprogramma's niet waarmaken.

'Wij willen als raad zorgvuldig omgaan met alle belangen die er zijn. De raad moet die belangen wegen en dat kan op dit moment niet, zoals u voorstelt', zegt Wouter-Jan Vroegindeweij (SGP).

Haasnoot krijgt op zijn beurt verwijten, niet na te denken over de consequenties van de motie.

Niet tornen

'Zolang we niet tornen aan de bestemming, heeft een projectontwikkelaar met bouwplannen geen poot om op te staan', aldus Ralf Boland van D66. De motie krijgt alleen steun van Hart Voor Katwijk. 'Geen woorden maar daden, daar gaat het in de motie om en daarom steunen wij die', meldt Leon Krijgsman.