Jeroen Spruijt (links) in duel met Kenny Teijsse.| Foto: C. Spruijt.
Jeroen Spruijt (links) in duel met Kenny Teijsse.| Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Rijnsburgse Boys tegen AFC niet goed genoeg

n AFC-Rijnsburgse Boys 2-0

Voetbal n Een kop als deze boven een wedstrijdverslag is een inkopper. Voor lezers die het wellicht niet weten: de naam van het sportpark van de Amsterdamsche Football Club (AFC) is 'Goed Genoeg'.

Was het spel van de Amsterdammers matig, hetgeen de Rijnsburgers op de grasmat ten toon spreidden was zeer matig. Niet goed genoeg dus om ten minste een gelijk spel mee naar huis te nemen.

Chemie

Het begon allemaal wel aardig op een goed te bespelen veld. Na een geweldig vuurwerk voorafgaande aan de wedstrijd, was het begin aardig van Rijnsburgse kant maar voor het overige waren de kanonslagen en voetzoekers ver te zoeken. Het liep zelfs niet met een sisser af. Genoeg dooddoeners over het spel van de Rijnsburgers. De getrouwen op de tribune, de vaste oude kern was er de HKR ontbrak, konden na afloop niet anders dan enigszins morrend constateren dat Rijnsburgse Boys het momenteel niet heeft. Er lijkt zelfs enige vorm van chemie te ontbreken in het team van trainer Wilfred van Leeuwen. Voor de eerste goal van AFC speelde Rijnsburgse Boys best aardig. Er waren kansen voor Jeffrey Jongeneelen en Jordy Strooker. Een overtreding van Carlos Opoku op Melvin Grootfaam leverde een vrije trap op voor de Amsterdammers. Deze ging richting de gebroeders Teijsse. Waar de een (Yordi) de bal finaal miste, waande de ander (Kenny) zich plots in een snoepwinkel. Zijn directe tegenstander Thomas Bakker lette even niet op. Richard van Nieuwkoop was kansloos en in de 24ste minuut kwam Rijnsburg op achterstand.

Eigen doelpunt

Er waren voor en na de rust wat kansen voor Rijnsburgse Boys. Een 1-0 achterstand is immers altijd te overbruggen, maar als je de tegenstander een handje helpt door in eigen doel te schieten, dan houdt het op. Een voorzet van een van de AFC´ers leek een simpele prooi voor doelman Richard van Nieuwkoop. Zelfs op de tribune was te horen dat hij ´los´ riep. Het bleek voor zijn ploeggenoot Masies Artien niet voldoende. Hij schoof de bal wat ongelukkig achter zijn eigen goalie. Het zette de Uien op dat moment op een niet te overbruggen achterstand. Natuurlijk Jeffrey Jongeneelen had het geluk niet aan zijn zijde toen hij de bal keihard op de paal zag uiteenspatten, maar verder konden hij en zijn ploeggenoten geen vuist maken.

Trainer Van Leeuwen vertelde na afloop dat hij het helemaal geen slechte wedstrijd vond van zijn team. "Ik kan ze er niet zelf inschieten en van deze twee tegengoals kreeg ik de tranen in mijn onderbroek", aldus de duidelijk teleurgestelde oefenmeester. "We scoren genoeg, maar krijgen er gewoon teveel tegen."

Winst voor Valken '68

Voetbal n Zaterdagmiddag speelde Valken'68 uit tegen concurrent CVV Berkel. Concurrent omdat beide ploegen momenteel laag geklasseerd staan in de tweede klasse C van district West II.

De punten binnenhalen was voor beide ploegen belangrijk in deze fase van de competitie. Mooi voetbal werd door de extreem harde wind en de bij vlagen geselende regenbuien onmogelijk gemaakt. Overleven was het devies deze wedstrijd. Het fysiek sterke CVV Berkel werd door Valken'68 met 100% inzet en iets meer voetbalkwaliteit bestreden. Dit leidde in de eerste helft tot slechts drie kansjes en wel voor Valken'68. Selmo Kurbegovic, Matthijs de Mooij en Jaco van der Bent kregen de kans om Valken'68 voor rust op 0-1 te zetten, maar zagen hun inzet niet beloond worden. Rust 0-0.

De regen liet zich de tweede helft niet meer zien. Kansen waren er voor beide ploegen ook niet te aanschouwen behoudens een mooi uitgespeelde aanval van Valken'68. Een voorzet van links van Rody Redel werd door Marc Langeveld verlengd naar de in de zestien staande Jaco van der Bent. Beheerst rondde deze de enige echte uitgespeelde kans in de tweede helft af (0-1). CVV Berkel ging wat opportunistischer op zoek naar de gelijkmaker, maar wist geen echt gevaar te stichten voor het doel van Valken'68 keeper Erwin van der Nagel. Valken'68 wat door de wat meer aanvallende speelwijze van CVV Berkel wat meer ruimte kreeg bij de omschakeling, verzuimde hiervan gebruik te maken. Verzuimde door het te slordig zijn in de omschakeling. Misschien kwam dat slordige wel door de wind of het gladde natte veld. De drie punten vergoedde echter veel. De inzet was prima in orde en de winst was loon naar werken.

Zaterdag 16 maart speelt Valken'68 1 thuis tegen SC Monster, aanvang 14:30 uur.

Valken'68 krijgt loon naar werken, 0-1 winst. | Foto: S. de Mooij.