Weer twee bijzondere uitvoeringen van de verloren zoon door Voice of Joy. | Foto: R. Post.
Weer twee bijzondere uitvoeringen van de verloren zoon door Voice of Joy. | Foto: R. Post. Foto: R. Post

Collectanten gezocht

Hartstichting n Van 8 t/m 13 april a.s. wordt ook hier in Rijnsburg gecollecteerd voor de Hartstichting.

Organisator van deze collecte, Henk Westra, is op zoek naar collectanten o.a. voor het Oude Centrum, De Bloem, Bankijkerweg en Frederiksoord. Aanmelden kan d.m.v. een mailtje sturen naar: henkwestra@ziggo.nl of via 06 – 23 98 77 08.


Tweede reeks van project 'De verloren Zoon' door Voice of Joy groot succes

Optima n Forma. En weer waren daar de handgeschreven kaartjes van de bezoekers die zoveel zeiden over het beleven van deze avonden.

Twee avonden waarop in de stijl van de Passion het verhaal van de verloren zoon werd verteld en bezongen door Voice of Joy in de Open Hof Kerk. Na het succes van de avonden in november werd er besloten om weer twee avonden in maart te plannen. Spannend, want zou het weer alle avonden vol zitten? En hoe zou het publiek het dit keer ervaren?

Op en top gemotiveerd stonden de koorleden, de dirigent, de muzikanten, de verteller, de beamisten, geluids- en lichtmannen en vrijwilligers van Open Hof Cultureel klaar om de gasten te ontvangen.

De voorstelling begon, het verhaal ontvouwde zich en werd vanuit de vader, de jongste en de oudste zoon verteld. Een grote afwisseling in repertoirekeuze, van André Hazes junior, Nick en Simon tot Taizé kwam voorbij. Met als prachtige vertolking van het 'dieptepunt in het verhaal' een gevoelige uitvoering van het stuk van Chopin Opus 28 door de pianist Johan Kromhout .

De dirigent Caroline Guijt heeft alles uit de kast gehaald om de koorleden en muzikanten boven zichzelf te laten uitstijgen. En dat is zeker gelukt. Ontspanning in zingen, vertellen, musiceren en performance was het resultaat waarbij de woorden bewoond, en het koor het verhaal was; in optima forma.

Het koor Voice of Joy kan terug kijken op prachtige avonden voor een zeer divers publiek met als eind conclusie dat zo'n prachtig verhaal in zo'n concept naar meer smaakt.