In mei gaan de Handen Wapperaars een kinderopvang verbouwen. | Foto: pr.
In mei gaan de Handen Wapperaars een kinderopvang verbouwen. | Foto: pr. Foto: pr

Sponsordiner voor Stichting Oekroe

Aanmelden n Veel kinderen in Oekraïne leven in zeer slechte omstandigheden. Mede ten gevolge van de armoede zijn veel ouders aan de drank waardoor gebroken gezinnen eerder regel dan uitzondering zijn.

Handen Wapperen verleent sinds 2007 jaarlijks praktische hulp in Oekraïne waarbij wordt samengewerkt met plaatselijke instanties die de helft van de kosten bijdragen. Na een oriëntatiereis in het najaar selecteert Stichting Oekroe het project c.q. de projecten die het daarop volgende voorjaar in uitvoering worden genomen. Inmiddels zijn door Handen Wapperen enkele kleine weeshuizen gerealiseerd c.q. uitgebreid, een aantal scholen opgeknapt, gebouwen omgebouwd tot crèche en enkele kleine afgelegen klinieken gerenoveerd.

In mei van dit jaar gaat er weer een groep enthousiaste mannen, de Handen Wapperaars, naar Oekraïne om mee te werken aan het renoveren van een oud gebouw. Deze keer gaat het om de hoognodige verbouwing van een kinderopvang.

Voor het realiseren van dit project is veel geld nodig. Een leuke manier om hierbij te helpen is om deel te nemen aan het Sponsordiner. Deze wordt gehouden op vrijdagavond 29 maart in De Voorhof, aanvang 19.00 uur. Kosten zijn 50,- euro per persoon, all inclusief. Graag reserveren uiterlijk voor 27 maart, door een e-mail te sturen naar ouwehandteun@hotmail.com en het bedrag p.p. te storten op bankrekening van de Stichting Oekroe: NL09RABO 0122274601 tnv St.Oekroe/Handen Wapperen, diner 2019.

Voor informatie of dieetwensen kunt u contact opnemen met Teun Ouwehand

Tel. 071- 4026948 of e-mail ouwehandteun@hotmail.com