Kindercollege over robots

Bibliotheek n Meedoen aan een Kindercollege is leuk. Met elkaar bepaalde vragen onderzoeken en er op speelse manier weer iets bijleren. Op woensdag 20 maart om 14.00 uur hebben we weer een Kindercollege op het programma staan. Dit keer is het onderwerp: Kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? Maarten Lamers van de Universiteit Leiden neemt kinderen van 8 t/m 12 jaar mee naar de 'gevoelswereld' van robots. Als dat niet nieuwsgierig maakt…?

Robots kennen we vooral van televisie. Ze doen saai werk in fabrieken of leiden bezoekers rond in een bibliotheek of museum. Misschien is dat af en toe best saai. Soms zijn ze gewoon speelgoed. De meeste robots hebben een duidelijke taak waarvoor ze vaak speciaal zijn gemaakt. Maar nieuwsgierige robots bestaan ook, en bange robots. Zelfs robots die met opzet hulpeloos zijn. Waarom zijn deze robots er eigenlijk? En wat kunnen wij van ze leren? Wetenschapper Maarten probeert deze vragen met jou te beantwoorden.

Vanaf 8 jaar ben je van harte welkom om op woensdagmiddag 20 maart om 14.00 uur aan te schuiven bij dit razend interessante Kindercollege in de Hoofdbieb. Toegang: € 2,-. Kaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.


Klassiek concert

K&O n Zaterdag 23 maart a.s. biedt K&O Katwijk in de Soefitempel een concert door het Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene de Kok (cello) en Laurens de Man (piano). Deze jonge musici hebben elkaar leren kennen op het Conservatorium van Amsterdam en houden zich intensief en met veel plezier bezig met kamermuziek. Als trio willen zij zich profileren met gevarieerde programma's, waarin telkens een ander thema centraal staat. Naast het origineel voor deze bezetting gecomponeerde repertoire brengen zij ook regelmatig arrangementen, gemaakt door Laurens, van Pachelbel tot Mahler. Het trio trad reeds veelvuldig op, o.a. tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Grachtenfestival Amsterdam. Ook wonnen zij prijzen bij de Storioni Ensemblewedstrijd en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Het ensemble werd gecoached door o.a. David Kuijken, Ralph Manno, Arno Piters en Marc Vossen. Opnamen van hun muziek werden meerdere malen uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

Op het programma deze avond staan werken van Beethoven, Brahms, Schumann en Fauré.

Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 op zaterdag 23 maart a.s. kunt u online bestellen op onze website www.kenokatwijk.nl Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 te Katwijk of telefonisch reserveren onder tel. 071-4016400 (van ma. t/m vrij. Tussen 9.00 en 13.00 uur 's morgens). Toegangskaarten kosten 14,00 euro zowel in de voorverkoop als aan de zaal. Consumptie is bij de prijs inbegrepen. Aanvang van dit concert is 20.15 uur.