Anna de Rover, Anna van de Bosch en Amy van Delft op het podium. |Foto: pr.
Anna de Rover, Anna van de Bosch en Amy van Delft op het podium. |Foto: pr. Foto: pr

Compleet RIJC podium in Hoorn

Schaatsen n Tijdens de district kampioenschappen voor junioren B voor niet licentiehouders in Hoorn was het podium compleet groen gekleurd.

Afgelopen zaterdagavond vond in de sfeervolle ijshal van Hoorn de districtskampioenschappen plaats voor licentie en niet-licentiehouders in de juniorencategorie.

De licentierijders reden om de Aad Kagenaar Bokaal. Onze drie RIJC rijdsters reden bij de niet-licentiehouders. Er werd gereden op de 500 en 1000 meter en het resultaat was optimaal. Goud, zilver en brons voor respectievelijk Anna de Rover, Anna van de Bosch en Amy van Delft. Daarmee was de koek nog niet op. Er werden ook 6 pr's gereden. Anna reed 50.32 en een sterke 141.96. Ook Isabelle van den Bosch en Amy van Delft reden respectievelijk 53.80, 1.49.54 en 52.15, 1.53.26 als pr's. Een prachtig resultaat.

Het aantal pr's staat nu op 130 en met de clubkampioenschappen op 11 maart, de Andries Kwik op 15 maart en de laatste cupwedstrijden op 16 maart voor de boeg gaan we zeker over de 200 pr's heen. Isabelle en Carmen leiden met 5 pr's bij de meisjes en bij de jongens staan Nick, Max, Finn en Tjitse aan de leiding voor de Woodzkozijnenbokaal.


Cursus voor beginnende wielrenners en mountainbikers

n Katwijk weer startlocatie Start2Bike

Biken n De nominatie voor 'Sportinitiatief van het jaar' staat nog te glimmen in onze prijzenkast, maar in de praktijk moeten we het gewoon weer waarmaken.

De Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk is in april 2019 opnieuw startlocatie voor de NTFU-cursus Start2Bike, dit keer voor beginnende wielrenners én mountainbikers. Schrijf je in via www.start2bike.nl

Ben je pas begonnen met wielrennen of mountainbiken? Goed bezig! Het is hartstikke leuk, maar in het begin best lastig. Je wilt snelheid maken en tegelijkertijd moet je opletten om niet uit de bocht te vliegen. In een groep rijden maakt je onzeker. Trainen helpt, maar vaak zijn de trainingsgroepen te snel of oefenen ze weinig techniek. Dat maakt het lastig om op een leuke en laagdrempelige manier te beginnen.

Via Start2Bike kun je bij de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk in de maand april de eerste vier trainingen volgen. Met een ervaren trainer en andere startende fietsers ga je op weg en leer je stap voor stap alle basistechnieken te gebruiken. Hierdoor krijg je een veiliger en zeker gevoel wanneer je op je fiets zit. De trainingen zijn op 30 maart, 6, 13 en 20 april 2019.

Deelname aan Start2Bike kost 37,50 euro. Hier krijg je het volgende voor terug: - 4 mountainbike- of racefietstrainingen van maximaal 3 uur; - deskundige training door ervaren mountainbike- en racefietsinstructeurs; - de unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van € 750,- (geldig tijdens de Start2Bike trainingen); - digitale nieuwsbrief met tips & tricks.

Fietsen is een individuele sport, maar veel leuker is het om in een groep te blijven rijden. Na Start2Bike kun je voor 15,00 euro de rest van het jaar lid worden van de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk. Wekelijks wordt er getraind vanaf sportpark de Goerie. Je kunt aansluiten op verschillende niveaus. De afgelopen jaren hebben vooral veel vrouwelijke fietsers de weg naar onze afdeling gevonden. Ze vormen een gezellige en enthousiaste groep binnen de club.

Heb je er zin in? Ga naar www.start2bike.nl en schrijf je in voor de locatie Katwijk.
| Foto: pr.

Afbeelding