Joop van der Reijdenbrug over Oude Rijn

Feestelijke n bijeenkomst in maart, echte ingebruikname in april

De 'Joop van der Reijdenbrug' wordt volgende week woensdag 13 maart feestelijk in gebruik genomen, maar pas een paar weken daarna wordt de brug over de Oude Rijn tussen Valkenburg en Oegstgeest definitief voor fietsers en voetgangers opengesteld. Dat meldt de gemeente Katwijk in een persbericht over de 'feestelijke bijeenkomst fietsbrug'.

Bij die 'feestelijke bijeenkomst' zijn gedeputeerde Floor Vermeulen van provincie Zuid-Holland, wethouder Rien Nagtegaal van gemeente Katwijk en wethouder Jan Nieuwenhuis van Oegstgeest van de partij om het feestelijke startsein te geven. Daarna nemen kinderen op de fiets de brug in gebruik.

'De fietsbrug ondergaat daarna nog een aantal testen voordat hij opengaat voor het publiek. De verwachting is dat in april de fietsbrug ook definitief voor de fietsers en voetgangers wordt opengesteld', aldus de gemeente.

Vermeulen, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie, benadrukt het belang van de fietsbrug. 'Om onze provincie en deze regio goed bereikbaar te houden, is het belangrijk dat we investeren in goede verbindingen. Dat doen we op grote schaal met bijvoorbeeld de RijnlandRoute en de snelfietsroute Leiden – Katwijk, maar ook door knelpunten weg te nemen als hier bij de Oude Rijn. Een comfortabele verbinding als deze brug, nodigt mensen uit de fiets te pakken.'

'De fietsbrug is een belangrijk onderdeel in de Zuid Hollandse fietsknooppunt route en verbindt twee nieuwe grote woonwijken in Valkenburg en Oegstgeest met elkaar', aldus wethouder Nieuwenhuis.

Wethouder Nagtegaal vult aan: 'Deze historische verbinding brengt de inwoners van de wijken 't Duyfrak en Oegstgeest aan de Rijn dichter bij elkaar en heeft daarnaast zeker ook meerwaarde voor alle Katwijkers en Oegstgeestenaren.'

De fietsbrug dankt haar naam aan voormalig wethouder in Oegstgeest en burgemeester van Valkenburg Joop van der Reijden. Van der Reijden was nauw betrokken bij de bestuurlijke afspraken in de Knoop Leiden West, waarbinnen deze fietsbrug zijn oorsprong vond. In de allerlaatste, buitengewone raadsvergadering van de zelfstandige gemeente Valkenburg, heeft de gemeenteraad toen in een motie deze naam van de brug voorgesteld.


Valkenburgse genomineerd voor Secretaresse van het Jaar 2019

Stemmen n Milja Pielaat uit Valkenburg is genomineerd voor de verkiezing 'Secretaresse van het Jaar 2019'.

De vakjury van Schoevers heeft uit alle nominaties 12 kandidaten geselecteerd die op 16 april kans maken op deze titel. De Valkenburgse is werkzaam als secretaresse bij het Kabinet van de Koning in Den Haag.

Het Kabinet van de Koning is een kleine rijksorganisatie die de Koning ondersteunt in de uitoefening van zijn constitutionele werkzaamheden. Dit heeft onder meer betrekking op de contacten tussen de Koning en de overige leden van de regering. Jaarlijks bereidt het Kabinet honderden bezoeken, ontvangsten, gesprekken en beëdigingen door de Koning voor. Ook verwerkt en archiveert het Kabinet van de Koning per jaar ruim 2500 wetten, algemene maatregelen van bestuur (amvb's) en Koninklijke Besluiten.
In aanloop naar de verkiezing voeren de kandidaten persoonlijk campagne om zo veel mogelijk publieksstemmen te winnen via de website www.secretaressevanhetjaar.nl. Na nog 2 selectierondes blijven uiteindelijk 3 kandidaten over. Op 16 april 2019, twee dagen voor Secretaressedag, wordt de de 34e 'Secretaresse van het Jaar' bekend gemaakt.