Koffie+ start voor ouderen en mantelzorgers

Welzijnskwartier n gaat een nieuwe activiteit starten, de koffie+, dit is een activiteit voor de wat meer kwetsbare oudere, die het moeilijk vindt om naar een reguliere activiteit toe te komen.

Een activiteit met meer specifieke aandacht voor u als deelnemer. Bent u of kent u iemand die voor deelname aan deze activiteit in aanmerking wil komen, meldt u dan aan. Er is plaats voor 8 tot 10 deelnemers. We gaan starten met 2 x per maand deze activiteit aan te bieden, nl. de 1e. en 3e. woensdag van de maand. Het plan is om in de toekomst deze activiteit wekelijks te gaan organiseren.

De koffie+ start om 10.00 uur. Er wordt een kopje koffie met wat lekkers aangeboden, er is tijd voor een praatje en het lief en leed kan met elkaar gedeeld worden, als daar behoefte aan is. Er is persoonlijke aandacht voor de gasten tijdens deze activiteit. U kunt met een activiteit meedoen maar bijv. ook gezellig een kruiswoordraadsel oplossen met elkaar, een handwerkje meenemen of een spel spelen.

Na al deze gezelligheid wordt gezamenlijk een broodmaaltijd genuttigd. Er zijn wel kosten verbonden aan deze activiteit, voor materialen, koffie/thee en de broodmaaltijd. De kosten zijn € 7,00 per keer.

De dag wordt rond 14.00 uur afgesloten, waarna men meestal met de belbus wordt opgehaald en voor de deur van huis weer wordt afgezet.

Heeft u nog geen belbusvergoeding en bent u boven de 80 jaar en kunt u niet meer zelfstandig lopen, fietsen of van het openbaar vervoer gebruik maken, dan kunt u deze aanvragen bij Welzijnskwartier. Is uw leeftijd nog onder de 80 jaar dan kunt u voor deze voorziening contact op nemen met de Gemeente Katwijk en vragen naar het wmo-loket.

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding, maar ook voor de andere activiteiten die worden uitgevoerd in de Voorhof Rijnsburg kunt u mailen naar riapaap@welzijnskwartier.nl of bellen naar telefoonnummer: 06-13842840. Voor informatie over de belbus kunt u bellen naar welzijnskwartier telefoonnummer : 071-4033323.