Afbeelding
Foto: pr

Is nieuw zwembad gemiste kans?

Mening n 'Ik vind het nieuwe zwembad in Katwijk vies tegenvallen. De sfeer is koud en kil. De verlichting is vergelijkbaar als in een pakhuis met postpakketten.'

Dit is de eerste zin van een brief die deze week in de mailbox van de redactie van De Rijnsburger en de website allesoverkatwijk.nl verscheen. Afkomstig van een zwembadbezoeker uit Rijnsburg. De brief heeft de schrijver ook naar het zwembad gestuurd. In de hoop dat er toch een en ander wordt verbeterd. Want, het zit soms in kleine dingen. Zo laat de Rijnsburger weten.

De schrijver laat weten het oude zwembad veel warmer, leuker, en ook veelzijdiger te vinden. Dat was een bad met meerdere baden. Nu is er eigenlijk maar één bad.

Er is wel een wedstrijd bad, maar deze is namelijk door activiteiten vaak niet beschikbaar. En zijn er geen activiteiten, dan is het gesloten, zo is de ervaring van de Rijnsburger. 'Onlangs wilde ik om een hoekje kijken, toen er een medewerker op mij af kwam stormen, met de opmerking: 'Hee, jij daar! Gesloten!! Ik keek de persoon in kwestie aan en vroeg hem of hij mij aanzag voor een Duitse Herder?

In de mail is verder te lezen dat het restaurant lang niet altijd open is. 'Laatst kon ik met 8 jonge kinderen geen patatje krijgen, want door personeel 's tekort hadden ze de keuken helemaal gesloten. Een week later, op een andere dag, was het restaurant weer dicht. Toeschouwers (opa's en oma's) die niet mee zwemmen, kunnen alleen met hun kleinkinderen communiceren door een glaswand. Met de vraag of oma even door de deur met haar kleinkind mocht praten, werd ze bijna gearresteerd.

Door deze ervaringen noemt de Rijnsburger het vernieuwde zwembad een smerige tegenvaller. En hij is niet de enige. 'Mensen gaan nu met de kinderen naar het zwembad in Noordwijk. Mede door de vriendelijke medewerkers veel leuker.

Toch jammer. Ik vind het een gemiste kans. En dat voor zoveel centjes', zo meent de Rijnsburger. | Foto: pr.