Ledenvergadering Oranjevereniging Wilhelmina Valkenburg

Uitnodiging n Het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina Valkenburg nodigt haar leden uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Deze wordt gehouden op maandag 4 maart 2019 in de zaal van de Nederlands Hervormde Kerk te Valkenburg aan het Castellumplein te Valkenburg. Vanaf 19.45 uur bent u van harte welkom en staat de koffie voor u klaar. De vergadering start om 20.00 uur. Het programmaboekje voor Koningsdag en de viering van 4 mei wordt in de week voorafgaande aan Koningsdag huis aan huis bezorgd.


Rotsvast centraal tijdens kerkdienst

Kerk n Op zondag 24 februari is er een speciale dienst, of eigenlijk voorstelling, van Matthijs Vlaardingerbroek.

Matthijs Vlaardingerbroek is een christelijke verhalenverteller. Hij weet jong en oud te boeien. Soms is hij een buikspreker en heeft hij "Henkie" bij zich. Het andere moment doet hij een truc met vuur of laat hij dingen verdwijnen. Geloven is nou eenmaal een enorm avontuur, en Matthijs neemt je daarin graag mee.


Matthijs speelt jaarlijks zo'n tweehonderd voorstellingen op basisscholen, gezinsdiensten, op conferenties en studiedagen. Zijn voorstellingen zijn interactief en hebben een Bijbelse boodschap. Zijn nieuwste project is 'Rotsvast' en dit komt hij in Valkenburg laten zien. Rotsvast gaat over de vriendschap tussen Petrus en Jezus en is geschikt voor jong en oud.

De avond wordt muzikaal begeleid door Jan-Willem & Marrianne Haasnoot en Paul van Hoek.

Begin je voorjaarsvakantie goed en kom zondag 24 februari naar Hervormde kerk in Valkenburg. De dienst begint om half zeven, maar daarvoor zal de band alvast optreden.


Zonder hoop vaart niemand wel

Leerhuis n Valkenburg. Op donderdag 28 februari 2019 is ds. Piet Ravensbergen de spreker op de bijeenkomst van het Leerhuis.

Het thema is dan: 'Zonder hoop vaart niemand wel'. Geloof, hoop en liefde zijn drie Bijbelse kernwoorden, die, dankzij de apostel Paulus, vaak in één adem worden genoemd. Dat hij van deze drie de liefde de grootste noemt zal niemand verbazen. Dat is de basis van het goede leven. Ook geloof komt in de kerk ruimschoots ter sprake. De hoop lijkt minder aandacht te krijgen. Dat roept vragen op. Is dat dan misschien de kleinste van de drie? Dat is de achtergrond van het thema van deze avond. Ds. Ravensbergen is Valkenburger, en sinds vorig jaar predikant te Wilnis.

Zoals gewoonlijk wordt de bijeenkomst gehouden in het Trefpunt, gelegen achter het kerkgebouw 'De Goede Herder', Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Aanvang 20:00 uur. Om 19:45 uur is koffie en thee klaar. De toegang is vrij en iedereen is welkom.


Omgaan met conflicten

Thema n De Brug organiseert op woensdag 13 maart 2019 een thema ochtend over 'Omgaan met conflicten' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden.

De bijeenkomst is gratis en wordt gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. Spreker is Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl.