Nils den Hartog keeper Kozakken Boys ranselde alle ballen uit zijn doel. | Foto Hans Heemskerk Foto: H. Heemskerk

Een tweede helft met strijd zonder overwinning

n Kozakken Boys-Rijnsburgse Boys 2-1

Voetbal n Een voetbalwedstrijd met twee totaal verschillende helften. In de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys was het eerste bedrijf van Rijnsburgse kant slap en zonder inspiratie.

Een 2-0 ruststand was niet meer dan logisch. De omzettingen die trainer Van Leeuwen toepaste in de rust, gepaard gaande met twee wissels, toonde plots een onherkenbaar Rijnsburgse Boys. Althans als je dit vergeleek met het team dat de eerste helft acteerde. Jeffrey Jongeneelen sprak na afloop van de wedstrijd Kozakken Boys-Rijnsburgse Boys van misschien wel de beste helft welke het team dit seizoen speelde. De enorme strijd die geleverd werd, ging gepaard met een flink aantal kansen. Helaas voor de Boys slechts een doelpunt. De eerste nederlaag van 2019 was een feit.

Van Leeuwen moet, toen hij samen met zijn assistenten de opstelling maakte, gedacht hebben: ´never change a winning team´. Een week eerder werd immers met 3-0 gewonnen. De enige wijziging die was doorgevoerd was Magan/Zeldenrust. Strooker en Gielisse begonnen op de bank. Strooker kwam terug van een blessure en Gielisse, volkomen fit, balend als wisselspeler en wachtend op zijn 100e officiële wedstrijd in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys. Het een week eerder al gereed liggende spandoek ´R100derick´ kon ook in Werkendam nog niet worden opgehangen. In de rust hadden de leden van de HKR het al gezien. Gielisse liep warm en het spandoek hing keurig op tijd en op een pontificale plek.

De jubilaris en alle meegereisde supporters zagen een eerst helft een futloos Rijnsburgse Boys. Weinig tempo en nauwelijks inspiratie. De Kozakken moeten zich in een snoepwinkel hebben gewaand. Masies Artien liet in de derde minuut zijn tegenstander uit zijn rug weglopen, gaf ongewild nog een tikje tegen de voorzet die volgde en precies voor de voeten van Bot belandde. Een snelle 1-0 was het gevolg. Nog voor er een half uur gespeeld was stond nummer twee op het bord. Artien raakte bal en tegenstander in het zestienmetergebied. Het leek geen overtreding, maar scheidsrechter Cantineau zag het anders. De penalty werd benut door El Azzouti. Van Leeuwen kon niet anders doen dan Artien slachtofferen en opvallend genoeg wisselde hij ook spits Jeroen Meefout. Een andere speelwijze was het gevolg.

Zowel Strooker als Gielisse waren klaar voor de strijd. Want een strijd werd het. Het spel van Rijnsburgse Boys was in de tweede helft een lust voor het oog. Een gelijkspel was beslist op zijn plaats. Het werd helaas een verliespartij. Uitblinker Strooker wist nog wel te scoren, maar Zeldenrust, Tillema, Ros, Spruijt en Demon misten of vonden uitblinker Kozakken Boys doelman Den Hartog op hun weg. Als de strijd wijze van de tweede helft a.s. zaterdag op Middelmors ten toon wordt gespreid, kan Spakenburg de borst natmaken. De aftrap is om 15.30 uur.

n Multisport scoort op Dutch open Eurobudo

Karata n Onlangs werd in Capelle aan den IJssel het Dutch Open Karate Toernooi gehouden.

Een team van Multisport deed hieraan mee, met de volgende resultaten.

Kata's jeugd wit tot groene banden: Geerte Pronk 3de plaats. Deelname Noa Rosmolen, Yoran Souverijn.
Kata's jeugd hogere banden blauw tot bruin: 3de plaats Emma Witke. Deelname Yasmijn Oskam, Bo-Jenuati Roerig.

Kata's senioren: Bosmans Andy 1ste, Shihan Richard Pet Riessieman 2e, Marije Guijt 3e. Deelname Bert Koekkoek.

TeamKata's: 1ste plaats voor Yasmijn Oskam, Marije Guijt, Richard Pet. Derde plaats voor: Yoran Souverijn, Noa Rosmolen, Geerte Pronk.
Fights +65kg jeugd meisjes hogere banden: 1ste plaats Bo-Jenuati Roerig.
Fights senioren dames - 65kg: 2e plaats Anne de Berg, 4e plaats Linda van Duijn.
Fights senioren dames - 70kg: 1e plaats Anne de Berg, 2e plaats Marije Guijt, 5e Linda van Duijn.
Fights senioren dames +75kg: 1e plaats Anne de Berg.
Fights senioren dames Grand Champion: 3e plaats Anne de Berg

Team Fights dames: 1ste plaats Anne de Berg, Debbie Linke , Jolijn Zaagman.
2de plaats Linda van Duijn, Marije Guijt, Bo-Jenuati Roerig.
Fight senioren heren - 60kg: 2e plaats Daniel Achterberg.
Fights senioren heren - 75kg: 3e plaats David Ooms. Deelname Erik van der Hulst.
Fights senioren heren Grand Champion: 2e plaats David Ooms.
Team Fights heren: 1e plaats David Ooms, Daniel Achterberg, Tristan Kogeldans.