Schrijfavond Amnesty International

Vrijdagavond n 1 februari wordt van 19 tot 20 uur aan de leestafel van "De Burgt" een schrijfavond gehouden van Amnesty International.

Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen. Deze maand gaan de brieven naar Vietnam, Burundi en Iran. In alle gevallen wordt gevraagd om vrijlating van de betreffende gevangene.

De Vietnamese mensenrechtenverdediger Tran Thi Nga werd bijna 2 jaar geleden opgepakt voor haar deelname aan een protest. Ze werd in de gevangenis aangevallen door medegevangenen, zeer waarschijnlijk in opdracht van de gevangenisdirecteur.

In Burundi werd in april 2018 mensenrechtenverdediger Germain Rukuki veroordeeld tot 32 jaar celstraf omdat hij streed tegen marteling in zijn land. De rechter veroordeelde hem ook voor 'deelname aan een rebellerende beweging'.

De 30-jarige Atena Daemi verzet zich tegen de doodstraf, zoals steeds meer mensen in Iran. Ze zit nu een gevangenisstraf van 7 jaar uit vanwege haar kritiek. Op Facebook en Twitter leverde Atena kritiek op executies, ze deelde flyers uit en liep mee in een vreedzaam protest tegen de executie van een jonge vrouw.

Aan veel acties kan ook eenvoudig via internet(www.amnesty.nl) worden deelgenomen. Veel mensen in Rijnsburg maken het zich gemakkelijk door een schrijfabonnement af te sluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven voor een schrijfabonnement kan via email: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook (4020815). Via dit adres en telefoonnummer kunt u zich ook opgeven als u in maart aanstaande wilt meewerken aan de huis-aan-huis collecte.


African Passion

Zondagmiddag n 7 april rijdt de Uit-De-Kunstbus naar African Passion van het Cape Town Opera Chorus in de Philharmonie in Haarlem.

Dit Zuid Afrikaanse gezelschap werd tijdens het International Opera Awards Gala te Londen, uitgeroepen tot het beste operakoor ter wereld. Na het grote succes dat het ensemble boekte met de voorstelling "African Angels", komt het opnieuw naar Nederland. De achttien zangers en zangeressen zullen een op Pasen geïnspireerd programma ten gehore brengen waarin – de titel verraadt het al- delen van Bachs monumentale Matthäus Passion zijn verwerkt. Hoe prachtig moet dat klinken. Fragmenten uit het, volgens velen, mooiste en indringendste muziek op aarde in een warme, Afrikaans getinte uitvoering? Cape Town Opera geeft u de mogelijkheid om dit prachtige Zuid-Afrikaanse geluid te ervaren. Er zijn voor u 1e rang kaarten gereserveerd op rij 14 en 15. Kosten: 46,- (incl. bus, pauze drankje en garderobe) Inlichtingen K&O Katwijk, Tel: 071-4016400 (op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur).
www.kenokatwijk.nl