In de laatste minuut de winst is altijd lekker. | Foto Hans Heemskerk
In de laatste minuut de winst is altijd lekker. | Foto Hans Heemskerk Foto:

Pas in extra tijd stelt RBB orde op zaken

voetbal n Weer een week met de nodige ontwikkelingen bij Rijnsburgse Boys. Het lijkt niet op te houden en het is te hopen dat het de komende weken nog slechts over voetbal gaat in plaats van vertrekkende of komende spelers.

Om de administratie nog even bij te werken voordat er, gelukkig, gevoetbald kon worden op een prima te bespelen veld: er was vorige week weer het nodige te melden. De teleurgestelde spits Frank Tervoert volgde de route van zijn voormalige ploeggenoot Wesley Goeman. Hij speelde afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd voor VVSB. Verder is deze week een nieuwe verdediger aangesloten bij de selectie van trainer Wilfred van Leeuwen. Zijn naam is Thomas Bakker. De rechtsbenige verdediger speelde enige tijd in Japan en hield de laatste paar maanden zijn conditie op peil bij zijn oude club HHC Hardenberg. Benieuwd of hij a.s. zaterdag (14.30 uur!) zijn debuut al maakt in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Juist bij deze club speelt Sefa Kurt. Een speler waarvan al eerder werd gemeld dat hij medio 2019 de overstap zal maken naar De Middelmors. De ervaren verdediger kwam echter op zijn beslissing terug en wenst vooralsnog bij zijn oude club te blijven. Benieuwd hoe dit afloopt. Om het transferlijstje van Rijnsburgse Boys af te ronden kan nog worden gemeld dat een nieuwe keeper in het komend seizoen zal aansluiten. Bradley van der Meer, nu nog uitkomend voor Capelle, zal de leegte opvullen die de vertrekkende Virgil Deen achterlaat.

Slordig verdedigen

Al dit nieuws lijkt de, huidige actieve,Uien niet te deren. In de drie wedstrijden die in het nieuwe jaar zijn gespeeld, werden maar liefst zeven punten behaald. Een heel verschil met de periode net voor de winterstop. Ook zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC mocht er eindelijk weer eens gejuicht worden na een gewonnen thuiswedstrijd. De laatste keer was dit begin oktober van het vorig jaar. Na 90 minuten zag het er niet naar uit. Toen toonde het scorebord nog 1-2. Een stand die na 45 minuten al bereikt was. Aanvoerder Jeffrey Jongeneelen opende het bal met (weer) een fraai afstandsschot. Goselink en Bergkamp straften echter slordig verdedigen af en zetten de beloften uit Almere op voorsprong.

Bord geeft impulsen

De tweede helft was Rijnsburgse Boys beter, maar scoorde niet. De vlam sloeg pas echt in de pan toen ´vierde man´ Straver het bord omhoog stak met daarop: vijf minuten extra tijd. Misschien gaf dit de nodige impulsen want binnen een paar minuten was de achterstand omgetoverd in een voorsprong. Onder impulsen van uitblinker Frurhgill Zeldenrust schoten en kopten Jeroen Spuijt en Edo Knol de Boys naar een verdiende overwinning. Een prachtig slot na weer een bewogen week.


Sportklas Visser 't Hooft sluit hun serie tafeltennislessen 2018/2019 traditiegetrouw af met toernooi

tafeltennis n Winnaar van het op woensdag 23 januari gehouden tafeltennistoernooi door de leerlingen van sportklas 1 is geworden Patrick. Mike werd net achter Patrick tweede.

Uitslagen overige poules; poule 2 - 1e plaats Sam en 2e plaats Thorsten; poule 3 – 1e plaats Peter en 2e plaats Emily; poule 4 – 1e plaats Joy en 2e plaats Maud; poule 5 – 1e plaats Tycho en 2e plaats Sophia.

In de afgelopen weken hebben de leerlingen van sportklas 1e klas van Visser 't Hooft kennis gemaakt met de tafeltennissport. Naast het aanleren van de basisslagen worden vooral veel wedstrijdjes gespeeld. Als afsluiting van een serie van 3 lessen wordt standaard een toernooi gespeeld. De 27 leerlingen waren ingedeeld in 6 poules met 2 x 6-kampen en 3 x 5-kampen. De indeling in poules vond plaats aan de hand van de prestaties in de voorgaande lessen. Eerste in poule 1 betekent dan ook de beste van de klas. Tafeltennislessen worden tijdens schooluren gegeven door een gediplomeerde TT-trainer en een ervaren tafeltennisser. De lessen van ± 1 uur worden in overleg met scholen uit het BO en VO vooral in de wintermaanden gepland. Van VO-scholen wordt een kostendekkende bijdrage gevraagd. BO-scholen kunnen gratis deelnemen; het welzijnskwartier en de sponsoren en leden van TTV Rijnsoever nemen de kosten van de lessen aan het BO voor hun rekening. De lessen worden gegeven in onze zaal onder het combigebouw/tribune van vv Katwijk; toegang via hek Tennisparkweg. In de tafeltenniszaal staan standaard 12 TT-tafels opgesteld; zo nodig worden extra TT-tafels geplaatst.
Voor informatie over en aanvraag van schoollessen kunt u voor het BO terecht bij Michel Sèton van Welzijnskwartier mail: micheleseton@welzijnskwartier.nl. Voor info over lessen aan het VO kunt u terecht bij Jan Holten jholten@ziggo.nl. Voor overige informatie (inclusief onze cursussen) over de tafeltennisvereniging: www.ttvrijnsoever.nl.

Afbeelding