Afbeelding
Foto: pr

Een verleidelijke 'Nobake' Cheesecake met chocolade en frambozen

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Chocolade en frambozen vind ik persoonlijk een heerlijke combinatie. Deze keer heb ik een recept geschreven die niet de oven in gaat. Heel makkelijk dus. Maak de taart een dag van tevoren klaar, zo heeft hij de hele nacht de tijd om op te stijven in de koelkast. De chocolade topping met de frambozen erop maakt dat de taart lijkt op de taart in het voorstukje van Heel Holland Bakt.

Voor de bodem heb ik mijn Chunky Havermout koekjes gebakken, het recept staat op mijn website www.inepaauw.nl/recepten Ik heb de cranberry's en speculaas eruit gelaten, gewoon naturel gehouden. Je kan natuurlijk ook koekjes kopen om te gebruiken. Gebruik een springvorm van 20cm rond. Vet deze dun in met boter en beleg de bodem en zijkanten met bakpapier.

Ingrediënten voor de bodem: 300gr havermout koekjes, 100gr roomboter.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, of rol ze fijn met de deegroller. Ik leg ze tussen een theedoek. Smelt de boter en meng dit in een schaal door de koekkruimels. Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en duw deze stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast om op te stijven.

Ingrediënten voor de vulling: 200gr suiker, 200gr slagroom, 300gr pure chocolade (70%), 400gr philidelphia roomkaas, 2gr zout, 2gr chili vlokken.

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water). Klop de slagroom flink lobbig (vla dikte) met de suiker. Klop de roomkaas los en spatel hier de gesmolten chocolade door met het zout en de chilivlokken. Spatel de slagroom erdoor tot een mooie gladde crème. Giet de vulling op de koekbodem en strijk het glad. Dek af met folie en zet de taart een nacht in de koelkast.

Ingrediënten voor de topping: 100gr slagroom, 100gr pure chocolade, 300gr frambozen.

Breng de slagroom aan de kook, draai het vuur uit en doe de chocolade er in stukje in. Laat dit even 2 minuten staan. Roer de gesmolten chocolade met de slagroom tot een mooie gladde crème. Laat het even afkoelen tot handtemperatuur. Giet de saus over de taart. Bedek de bovenkant van de taart met de frambozen.

Geniet van deze taart met de mensen die je lief hebt.

Liefs Ine

Website: www.inepaauw.nl
Facebook: INE Baking and Dining Together
Instagram: Ine Paauw

Afbeelding