Het werk van Edith Heule is nu te zien in het Museum Oud Rijnsburg. | Foto's: G. Eldering.
Het werk van Edith Heule is nu te zien in het Museum Oud Rijnsburg. | Foto's: G. Eldering. Foto: G.Eldering

Muziek voor de Koning

Uitnodiging n In de Chr. Gereformeerde kerk staat voor zondag 2 februari de derde muziek- en samenzangavond gepland.

Het thema van de avond luidt 'Hymns of Praise'. De avond staat geheel in het teken van Engelse hymnen. Op het programma staan samenzang en diverse muzikale optredens. Ook dit keer werken het eigen Eben Haëzerkoor en combo Magnificat mee. Speciale muzikale gasten uit Lisse, verdeeld over twee ensembles, zorgen voor een warme koperklank. Op het orgel speelt Gerben Glasbergen. Samen met kornettist Bas Kelder laat hij van zich horen. Een unieke samenwerking om er een mooie avond van te maken waarin de lof aan de Heere mag klinken in alle toonaarden.

De muzikale avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna is er koffie en fris met iets lekkers in de zaal achter de kerk. Een ieder is welkom om mee te luisteren en te –zingen. Een speciaal welkom ook aan de buren van de Vlietstede en de bijbehorende aanleunwoningen. Aan de uitgang wordt gecollecteerd voor de Stichting Oekroe.


Edith Heule exposeert in Museum Genootschap Oud Rijnsburg

Opening n Vrijdag 18 januari jl. is onder grote belangstelling van familie, vrienden en cursisten in het museum Oud Rijnsburg de schilderijen expositie van kunstenares Edith Heule geopend.

Edith won op twaalfjarige leeftijd al haar eerste prijs. Tekenen en schilderen was haar lust en haar leven. Toch duurde het nog een flink aantal jaren voordat ze met haar hobby echt actief aan de slag ging. Het liefst schildert Edith met acryl. 'Dieren hebben momenteel mijn grootste interesse', laat ze weten. Haar liefde voor schilderen geeft ze ook door aan anderen door cursussen te geven. Tekenen en schilderen is haar passie en zal ze altijd blijven doen. Een aantal van haar mooiste werken is sinds kort te bezichtigen in het museum. Het museum Oud Rijnsburg gelegen aan de Oude Vlietweg 6 is geopend iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.