Stilte

Ingezonden n Zou het dan toch gebeurd zijn?

Zouden het CDA, CU, en GB het dan toch voor elkaar hebben vroeg ik mij af, is het vrachtwagen verbod in de Brouwerstraat dan toch gerealiseerd? Ik werd wreed uit deze overpeinzing wakker geschud, door het geluid van een vrachtwagen van bakker van Maanen, en toen realiseerde ik me dat het zondagmorgen was, en dat deze vrachtwagen terug kwam van het bevoorraden van hun winkels die in andere gemeenten op zondag wel open zijn. En dat er dan in verhouding tot een normale werkdag zo vroeg, geen of weinig vrachtverkeer door de straat rijdt.

Hoelang is het nu geleden dat de gemeente gestart is met een onderzoek naar een vrachtwagen verbod? Ik bedacht me, was het niet oktober 2017, nu alweer ander half jaar geleden? In het begin van 2018 aan het begin van de verkiezingen zongen de kandidaten van het CDA, CU en van GB om het hardst het 'vrachtwagenverbod lied'. De één nog harder dan de ander, want zoals het in ieder koor gaat, jou partij moet wel goed te horen zijn. Het refrein gezongen door het CDA 'geen onderzoek, maar een verbod met onmiddellijke ingang' klonk zoals het altijd klinkt in verkiezingstijd, hard zonder enige vorm van realiteitszin. Er werden zelfs flyers voor gedrukt, en rond gebracht.

Hoe zou het toch staan met het door de gemeente aangekondigde onderzoek naar het vrachtwagen verbod, en de toegezegde evaluatie (na een jaar) over de Brouwerstraat als 30 km zone, vroeg ik mij af.

Een CDA raadslid die voor de verkiezingen nog zo hard zong in het verbodskoor vertelde mij in juni 2018 toen ik naar het verbod vroeg: 'Je weet het toch ambtenaren werken nu eenmaal niet zo snel.' Maar nu een jaar later in januari 2019 krijg ik het gevoel dat ze er helemaal niet meer aan werken, omdat men op het gemeentehuis weet, dat een vrachtwagen verbod niet haalbaar is. En dat men ondertussen de brief van wethouder Mostert sr gericht aan de bewoners van de Brouwerstraat uit 2011 gevonden hebben, waarin hij aangeeft dat een vrachtwagen verbod niet haalbaar is.

Het verbodskoor dat voor de verkiezingen zo hard zong over het vrachtwagen verbod is blijkbaar na de verkiezingen zonder veel tamtam opgehouden te bestaan. Want als je voor de verkiezingen veel beloofd, ook al weet dat je na de verkiezingen deze verkiezingsbelofte niet waar kan maken, hoop je door stilletjes het koor op te heffen, dat de kiezer hun gezang en beloften van voor de verkiezingen is vergeten. Blijft alleen nog de vraag over, wie was de dirigent van dit koor?

C.P. Noort

Brouwerstraat 46


Open dag Dorcas Winkel KRV

Welkom n Zaterdag 26 januari a.s. organiseert Dorcas Winkel KRV een open dag. De winkel is gevestigd op het bedrijventerrein 't Ambacht, Sandtlaan 36, hal c10.

Iedereen is van harte uitgenodigd om zaterdag a.s. de winkel te komen bewonderen. Dit kan van 10.00 tot 16.00 uur. In de gezellige koffiecorner kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers, kinderen kunnen geschminkt worden er is een knutselhoek en een outletplein met meubels en artikelen voor stuntprijzen. De opbrengst van de winkel komt ten goede aan de projecten van Dorcas Ondernemers Regio West, o.a. in Kenia. Gezondheid en schoon drinkwater staat bij dit project centraal. De winkel wordt gerund door een team van bijna 80 vrijwilligers.

Lijkt het u leuk om iets voor de Dorcas Winkel KRV te doen? Vrijwilligers, vooral chauffeurs, zijn van harte welkom. Kom zaterdag 26 januari dan even langs.