Hondenpret is geopend. | Foto: PvK.
Hondenpret is geopend. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Hondenweer tijdens opening nieuwe hondenuitlaatplaats

Hondenpret n Rijnsburg heeft er een tweede officiƫle hondenuitlaatsplaats bij. Vorige week donderdag werd tijdens een echte Hollandse bui het uitlaatveld 'Hondenpret' door Cor van Duijn, eigenaar van de grond en wethouder Rien Nagtegaal geopend.

Door Piet van Kampen

Een tiental hondenbezitters gaf met hun aanwezigheid blijk van waardering voor deze noodzakelijke voorziening. Hun diverse variaties aan viervoeters wijdden het nieuwe domein speels en spontaan in. 'Hondenpret' is tot stand gekomen door samenwerking tussen Cor van Duijn, de gemeente Katwijk en de Stichting Platform Hondenvrienden. Van Duijn: 'Het is belangrijk voor mens en dier. Dit gebied hier is een sport- en recreatiegebied en daar past deze hondenuitlaatplaats prima in. Voor de gemeenschap moet je dingen samen willen en kunnen doen'. Met een grap en een grol: 'Hondenpret geeft plezier aan mens en dier'. Op het uitlaatveld zijn zitbanken, gedeeltelijk overdekt en is er uiteraard een hondendepot met zakjes aanwezig. De plaats is aan de noordzijde van het Oegstgeesterkanaal aangelegd en prima bereikbaar vanaf de overzijde van het kanaal via de fiets- en voetgangersbrug

Hondenpret geeft plezier aan mens en dier

Wethouder Rien Nagtegaal gaf de aanwezigen nog een boodschap mee. 'U wandelt dikwijls met uw honden en het zou fijn zijn als u onderweg ook wat zwerfvuil op wilt pakken. Dat gaat vaak in een moeite door', deed de bewindsman een beroep op hen. Hopelijk niet tevergeefs.