Afbeelding
Foto: C. Spruijt

Extra voorstelling jubileumconcert Jubilate & DVS

Avondvoorstelling n Op 26 februari 2019 wordt er een extra galavoorstelling geprogrammeerd van het bijzondere Jubileumconcert 'Friends for Life'.

Dit in het kader van het 65-jarig jubileum van de Chr. Muziekvereniging DVS en het Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate. Aanvang: 14.00 uur, locatie: TheaterHangaar te Katwijk.

De kaartverkoop voor het matinee vindt plaats iedere maandag- en woensdagavond van 19.00-21.00 uur in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51, vanaf maandag 4 februari aanstaande. De toegangskaarten zijn nu al online verkrijgbaar via de webshop van DVS op www.dvskatwijk.nl . De prijs van een toegangskaart is € 25. Een parkeerkaart is verkrijgbaar voor € 5.

Speciaal voor liefhebbers en het Katwijkse bedrijfsleven is er het VIP-arrangement. Dit is in een beperkt aantal ook nog voor de avond verkrijgbaar. U zit dan op de beste plaatsen en wordt vooraf voorzien van een heerlijke ontvangst met diner ('s avonds) en lunch ('s middags). De prijzen zijn vanaf € 90,-- en de arrangementen zijn verkrijgbaar via: www.ticketkantoor.nl/shop/friendsforlife. De opbrengt komt geheel ten goede aan de organisatie waardoor de prijs van de tickets voor het publiek zo laag mogelijk kon worden gehouden.


Rijnsburgse Boys knokt zich naar overwinning

Voetbal n VVSB-Rijnsburgse Boys 2-3. De gure kou op Sportpark De Boekhorst, afgelopen zaterdagavond, zorgde ervoor dat de omstandigheden niet echt waren om over naar huis te schrijven.

Het harde veld hielp ook al niet mee. Terreinmedewerkers strooiden zelfs nog zand voorafgaande aan de bollenderby VVSB-Rijnsburgse Boys.

Gelukkig zorgden beide supportersgroepen voor voldoende warmte gedurende de wedstrijd waarin wat te beleven viel. De in grote getale meegereisde HKR mocht eindelijk weer eens getuige zijn van voetballers die de armen hoog hieven omdat zij gewonnen hadden. Je zou bijna vergeten zijn hoe dat voelde….

Eindelijk weer winst

Op 27 oktober van het vorig jaar om precies te zijn wonnen de Rijnsburgers de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Barendrecht. Daarna werd slechts gelijk gespeeld of verloren.

Het was mooi om het gezang uit de Rijnsburgse kleedkamer te horen na een zwaar bevochten overwinning op de hekkensluiter van de tweede divisie. En dat na een week waarin het beslist niet stil was rond de selectie van Wilfred van Leeuwen. Ook voor hem moet de overwinning bij ´zijn´ voormalige werkgever bijzonder zijn geweest.

De geplaagde oefenmeester was, misschien wel ongewild, onderwerp van gesprek in de voorbeschouwingen. Een van zijn spelers, spits Frank Tervoert, gooide immers zijn kont tegen de krib en wilde zijn contract inleveren. Het bestuur van Rijnsburgse Boys wenste hieraan niet mee te werken. Het gevolg was een morrende Tervoert, die werd teruggezet naar het tweede team waar hij overigens direct een doelpunt scoorde.

Tijdens de winterstop was een andere spits aangetrokken die een week eerder tegen GVVV zijn verdienstelijke debuut maakte.

Ook zaterdag mocht deze Jeroen Meefout weer zijn opwachting maken in de basis. Dit keer zat het de boomlange speler niet mee, maar het komt vast een zeker wel goed met hem in Rijnsburg.

Het gevaar kwam zaterdag weer eens van de goed spelende Jeffrey Jongeneelen. Hij maakte acht minuten na de rust de aansluitingstreffer nadat de Rijnsburgers in de eerste helft (weer) op achterstand waren gekomen door een goal van Lloyd van der Wilden. Van Leeuwen nam maatregelen.

Zo kon het gebeuren dat de vorige week van Helmond Sport overgekomen Furhgill Zeldenrust mocht debuteren. Hij gaf direct zijn visitekaartje af met prima voorzetten en schoten op doel.

Het waren impulsen voor meer moois van Rijnsburgse kant. Jeroen Spruijt scoorde de tweede Rijnsburgse treffer, VVSB´er Tim de Rijk kopte in eigen doel en Lulinho Martins zorgde vlak voor tijd voor de 2-3 eindstand.

Zelfvertrouwen

Dat allemaal in een wedstrijd waarin niet alleen met de voeten werd gestreden maar ook even met de vuist werd geknokt. Jongeneelen, Tillema en oud Rijnsburgse Boys speler Goeman waren het middelpunt. Het hoorde er allemaal bij in een wedstrijd waarin Rijnsburg hopelijk het zelfvertrouwen weer heeft teruggevonden. Zaterdag, ijs en weder dienende, de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC.

Rechts op de foto staat nieuweling Furhgill Zeldenrust. Mede dankzij zijn aanvallende impulsen won Rijnsburg. Foto: Cor Spruijt.