Afbeelding
Foto:

OV Rijnsburg kijkt uit naar jubileum in 2020

En viering 75 jaar Bevrijding

Afscheid n Met het afdoen van zijn oranje stropdas zat het er voor Daan van Delft echt op. Na 36 jaar bestuurslid geweest te zijn heeft hij dinsdagavond tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Oranje Vereniging Rijnsburg afscheid genomen van 'zijn' clubje.

'Het is heel bijzonder dat een vereniging begin van het jaar het financiƫle jaaroverzicht kan presenteren' liet voorzitter Robert Jan Heemskerk de aanwezige leden in De Voorhof weten. Trots is de voorzitter ook op de elf bestuursleden die in 90 verschillende commissies de jaarlijkse festiviteiten organiseren: 'Achter de schermen wordt er hard gewerkt, maar daar krijgen we met elkaar veel energie van.'

Afscheid penningmeester

Zo ook penningmeester Daan van Delft. 'Als vereniging heeft Daan veel voor ons betekend. Hij deed altijd wat het beste voor de vereniging was. Bij beslissingen niet reageren vanuit emotie, maar eerst bedenken wat iets inhoud en je afvragen wat de gevolgen voor de vereniging zijn. Denk groots, maar kan je iets niet bolwerken, beslis dan ook om iets niet te doen. Daan is integer, vriendelijk en staat altijd voor iedereen klaar', somde voorzitter Heemskerk op. Namens OV Rijnsburg kreeg het echtpaar Van Delft een reischeque aangeboden om een weekend naar Sauerland te gaan.

Wethouder Adger van Helden sprak namens de gemeente ook lovende woorden in de richting van het bestuur en in het bijzonder voor Daan van Delft.

Namens het hoofdbestuur van de Koninklijke Bond van Oranjebondverenigingen mocht de heer H. van Alphen de speld van Verdiensten bij Van Delft opspelden. De landelijk bestuurder haalde woorden van het Rijnsburgs volkslied aan: 'Rijnsburg, Rijnsburg waar ik zoveel mensen ken, Rijnsburg, Rijnsburg waar ik deel van ben.' 'Iemand die 36 jaar lang penningsmeester is, en dat is lastig, want het gaat over geld, altijd complimenten krijgt van de kascommissie om zijn accuratesse en daarbij ook de ledenadministratie netjes achterlaat verdient dan ook een extra penning', aldus de heer van Alphen.

Tot slot liet voorzitter Heemskerk weten het vele werk van Daan van Delft te willen waarderen met het Erelidmaatschap van Oranje Vereniging Rijnsburg.

Jubileum

In het jaar 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Het is dan ook net zoveel jaar geleden dat Oranje Vereniging Rijnsburg is opgericht (30 mei). Om dit heugelijke feit te vieren is er een commissie 2020 in het leven geroepen. Deze commissie gaat allerlei festiviteiten organiseren. Want, zo liet Teuntje van Delft, voorzitter van deze commissie, weten: 'Vrijheid moet je koesteren'. Het wordt een feest voor iedereen. Met o.a. een 'Uien sterren playback show', een gala avond en veel kunst en muziek. 'Het wordt een mooi en gevarieerd programma', aldus Teuntje van Delft, die daarna het logo, ontworpen door Paul Voshol, voor dit bijzondere jubileum toonde.

Tijdens de rondvraag liet iemand weten dat het oplaten van ballonnen tijdens Koningsdag eigenlijk niet meer kan. Voorzitter Heemskerk liet weten dat dit de aandacht heeft van het bestuur. Afgevaardigde van de KBOV, de heer Van Alphen, liet weten dat zijn organisatie het gebruik van ballonnen ontraadt.

Na een gezellige quiz en bingo, begeleidt met een hapje, drankje en leuke prijzen, kwam er een eind aan de jaarvergadering. De bezoekers ontvingen een zakje met tulpenbollen. De gedachte hierachter is dat OV Rijnsburg wil groeien en bloeien.

Afbeelding