Winnaars sportverkiezing 2018. | Foto: Treffend Beeld Dirk van Egmond.
Winnaars sportverkiezing 2018. | Foto: Treffend Beeld Dirk van Egmond. Foto: Treffend Beeld Dirk van Egmond

Vierde gala Katwijkse sport staat voor de deur

n Vrijdagavond 25 januari in Dorpshuis Valkenburg

Sport n In het Dorpshuis van Valkenburg is vrijdag 25 januari voor de vierde keer het jaarlijkse SportGala. De presentatie van de Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk is in handen van een Olympisch kampioen, Mark Tuitert, en de bekende Katwijkse sportjournalist Krijn Schuitemaker.

Sport, bewegen en vrijwilligerswerk bij een vereniging spelen een belangrijke rol in de Katwijkse samenleving. Sporten en verenigingen draaien om binden, ontmoeten, samenwerken en leren winnen en verliezen.

De Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk (genoemd naar de sponsor, ontwikkelingsmaatschappij Van Zessen Claer, zes bouwbedrijven met hart voor de Katwijkse sport) organiseert met het SportGala daarom een avond van en voor sporters, sportclubs, sportliefhebbers en sponsoren.

De presentatie is in handen van Mark Tuitert en Krijn Schuitemaker. Tuitert timmert sinds enige jaren aan de weg als spreker en schaatsanalyticus bij de NOS, maar is vooral bekend als schaatser.

Hij won in 2010 de gouden plak op de 1500 meter, werd wereldkampioen op de achtervolging en won het EK Allround. Krijn Schuitemaker is sportverslaggever voor onder andere de NOS.

De muzikale omlijsting wordt net zoals vorig jaar verzorgd door de Katwijkse coverband Project M. Kortom, een avond voor de hele Katwijkse sportgemeenschap. Het goede nieuws is: er zijn nog kaarten.

Wees er snel bij, want op is op. Kaarten kosten 5 euro.

U kunt tickets online bestellen via

www.sportverkiezingenkatwijk.nl of bij de voorverkooppunten: Zwembad Aquamar en het Dorpshuis.

Als VIP naar SportGala

Wie de avond niet alleen in de zaal wil beleven, maar ook de genomineerden wil ontmoeten, kan kiezen voor een VIP-arrangement. Bij het arrangement hoort bovendien een heerlijk koud en warm buffet en gereserveerde stoelen in de zaal. Kies voor een VIP-arrangement en steun zo het SportGala Katwijk.

Een VIP-arrangement kost 30,- euro, zie voor meer informatie

www.sportverkiezingenkatwijk.nl

Genomineerden en winnaars

Tijdens het SportGala zal de jury de winnaars bekend maken in de verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, talent en sportploeg van het jaar.

De genomineerden voor die laatste twee categorieën zijn al bekend. De ploegen Madjoe (korfbal, promotie naar de tweede klasse), Grasshoppers Dames 1 (landskampioen basketbal) en vv Katwijk (voetbal, kampioen Tweede Divisie) komen in aanmerking voor de prijs.

In de categorie sportbelofte zijn Jari Roggeveen (BMX, winnaar meerdere internationale toernooien), Evelieke Kool (schaatsen, deelname junioren NK) en Alissa van der Plas (landskampioen basketbal) genomineerd.

De genomineerden in de categorieën sportman en sportvrouw van het jaar worden de komende weken bekend gemaakt.

Publiek stemt mee

Maar het publiek is tijdens het SportGala meer dan alleen toeschouwer.

Naast de genoemde sportprijzen worden namelijk ook verenigingen, die bijzondere initiatieven hebben genomen op het gebied van sport en bewegen, beloond met aantrekkelijke geldprijzen. De vakjury kiest de winnaar; het publiek stemt tijdens het gala live over de andere winnaars.

Er zijn al behoorlijk wat inzendingen voor deze categorie, maar geïnteresseerde verenigingen en initiatieven kunnen zich nog tot vrijdag 18 januari aanmelden via

info@sportverkiezingenkatwijk.nl

De sportinitiatieven die zich aan hebben gemeld, krijgen tijdens het gala 1 minuut de tijd om zich voor te stellen en het publiek te overtuigen waarom ze de geldprijs verdienen.

De deuren gaan om 19.30 uur open.


Come4Sports

Welzijnskwartier n Het hele schooljaar staan verschillende scholen een week lang in teken van sport, bewegen, gezond eten en drinken en een gezonde levensstijl.

Naast het thema 'positieve gezondheid' zullen we tijdens de Come4Sports week ook aandacht besteden aan de volgende onderwerpen: Schoolpleinspelletjes; Bewegend leren en Bewegingsonderwijs voor kleuters.

In januari is Come4Sports op drie scholen te vinden. In week 3 (14 t/m 18 jan.) is het de beurt aan de Wilhelminaschool in Rijnsburg,

Sporten op het schoolplein van de Wilhelminaschool. | Foto: pr.