Zingen bij Jeruël

Heeft u interesse om bij Mannenzanggroep Jeruël te komen zingen? De eerste repetitieavond in 2019 start op vrijdagavond 11 januari om 19.30 uur in de Ned. Hervormde Kerk aan het Castellumplein in Valkenburg. U bent, geheel vrijblijvend, van harte welkom.


Concert                 Rijnstreekkoor

Het nieuwe jaar wordt door het Rijnstreekkoor muzikaal ingeluid. Op vrijdag 18 januari geeft het koor een feestelijk nieuwjaarsconcert. Naast een geweldig orkest treden Sterre van Boxtel en Jacob Schenk als solisten op. Het concert wordt gehouden in de Immanuelkerk in Rijnsburg en begint om 20.00 uur. Kaarten á 15,00 euro zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of te reserveren bij nel.kraaijenoord@gmail.com telefoon: 06 30167744.


Kerk &                 schooldienst

Al vele jaren organiseren de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk 'De Goede Herder' in Valkenburg samen met de Valkenburgse christelijke basisschool 'De Burcht' een 'kerk- en schooldienst'. Dat is waarschijnlijk al vrij uniek. In 2019 wordt dat nog mooier, omdat ook de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt 'De Lichtbron' in Valkenburg hieraan meedoet.

Op zondag 13 januari bent u samen met leerlingen en hun (groot)ouders, het team van 'De Burcht' en gemeenteleden van harte welkom in één van de drie Valkenburgse kerken. De eredienst in 'De Lichtbron' begint om half tien en in de beide andere kerken om 10.00 uur. Het thema van deze bijzondere en laagdrempelige kerkdienst is 'Vriendschap', omdat dit het thema was van de Kinderboekenweek 2018 en omdat het aangeeft hoe de kerken en de school in Valkenburg aanwezig willen zijn.
Na afloop van de kerkdiensten is er koffie, thee en limonade in de aula van 'De Burcht'.


Soefitempel

Serie Stilte-uren. In de Soefitempel. Deze worden een keer per maand op een vrijdag gehouden. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.

Data van de stilte-uren zijn: de vrijdagen 18 januari, 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei en 21 juni 2019 van 12:00 tot 13:00 uur.
De Stilte-uren kunnen afzonderlijk worden bijgewoond. Aanmelding is niet nodig.