Goede voornemens 2019

Lieve lezers van deze column, allereerst een mooi en gezond 2019 gewenst!

Wat zijn uw goede voornemens voor 2019?

Elk jaar lukt het 100.000 Nederlanders te stoppen met roken, waarom u niet? Veel mensen hebben erg veel moeite met stoppen.

Daar komt nog bij dat roken vaak een ritueel is geworden waar moeilijk afstand van genomen kan worden en bij sommige mensen is roken zelfs onderdeel van hun identiteit, zo diep zit de gewoonte!

Roken geeft een prettig gevoel. Dat wordt veroorzaakt door de nicotine in de rook. Ongeveer een uur na het roken van een sigaret is het nicotinegehalte in het bloed weer gehalveerd en vraagt het lichaam om aanvulling van de nicotine.

Dan krijgt u dus weer zin in roken en steekt u dus maar weer een sigaretje op. Roken kan kanker veroorzaken, maar ook hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en botontkalking.

Roken veroorzaakt bovendien huidveroudering, het eten smaakt minder en sommige rokers ontwikkelen een rokershoestje.

Wilt u stoppen met roken? Dan kan de Apotheek Rijnsburg u assisteren met allerlei hulpmiddelen en de juiste adviezen.

Of is uw goede voornemen om af te vallen? Heeft u overgewicht? U kunt eenvoudig uw middel met een centimeter meten.

Mannen dienen over het algemeen een middelomtrek van minder dan 102 centimeter en vrouwen van minder dan 88 centimeter te hebben. Indien dit niet het geval is, dan is het verstandig af te vallen.

Apotheek Rijnsburg heeft hier ook goede hulpmiddelen en adviezen voor. Denk bijvoorbeeld aan middelen om de trek in zoetigheid te verminderen en sneller af te vallen.

Ik wens u een gezond en voorspoedig jaar waarin u ook weer van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.