Afbeelding
Foto: pr

Disco voor kids

Dorpshuis n Woensdagmiddag 9 januari is er voor kinderen een nieuwjaar disco in het Dorpshuis aan de Hofweide 1. Deze wordt gehouden van 15:00 tot 16:30 uur. Kinderen kunnen dansen, marshmallows of oliebollen eten en een leuke middag beleven. Kosten zijn €2.


Voice of Joy

Valkenburg n Kerkdienst. Veilig thuis. Het verhaal van de verloren zoon 'in de stijl van de Passion'. Zondag 6 januari verzorgt Voice of Joy o.l.v. Caroline Guijt-Verkade en pianist Johan Kromhout de kerkdienst in de Gereformeerde kerk 'De Goede Herder' te Valkenburg. Aanvang van de dienst is 10.00 uur.


Vlag in top voor Alpha cursus

PKN n In de week van 5 tot en met 13 januari a.s. zal de Rijnsburgse Alpha-cursus zich kunnen verheugen over de gemeente brede steun voor deze populaire cursus, die elk jaar in januari van start gaat. Voor dit doel werden half december in de PKN-gemeente 500 gratis Alpha-vlaggen uitgedeeld. Het is de bedoeling om het dorp begin 2019 "Alpha-rood" te laten kleuren door massaal deze vlag uit te steken ter promotie van de cursus en als gezamenlijk teken van eenheid.

Al sinds 18 jaar gaat in Rijnsburg de start van het nieuwe jaar gepaard met de Alpha-cursus. Vele honderden volgden in die jaren deze open en laagdrempelige cursus, waarin gelovige en niet-gelovige mensen samen willen nadenken en praten over dingen als "Is er meer tussen hemel en aarde?" en "Zo ja, wat dan?" In een tiental avonden worden in discussies over een bepaald onderwerp gedachten gewisseld en vragen beantwoord. Alles op een heel informele en ongedwongen manier met respect voor elke mening of gedachte. Het doel is om in deze gesprekken ook te vertellen wat het christelijk geloof nou eigenlijk inhoudt. De avond begint om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarbij men eerst de kans heeft met elkaar kennis te maken en de 'dingen van de dag' te bespreken. Hierna volgt een

inleiding over een bepaald onderwerp, dat na de koffie in kleinere groepen besproken wordt. Hoe verrassend en waardevol deze cursus door de cursisten gevonden wordt, hoe schuchter of sceptisch zij in eerste instantie ook waren, kunt u lezen op www.alpharijnsburg.nl. Hier vertellen zo'n 30 plaatselijke oud-cursisten wat zij van de Alpha vinden. De informatieavond is op dinsdag 15 januari 2019 om 20.00 uur. De wekelijkse cursusavonden starten op 22 januari om 18.30 uur. Beide in de Basisschool De Wegwijzer, Kon. Julianalaan 2a Rijnsburg. Voor info: cursus@alpharijnsburg.nl of 06-44515047.