Overgangsjaar voor Katwijk Marketing

Plannen n De gemeenteraad heeft vorige maand unaniem ingestemd met een zogenaamd transitiejaar voor Katwijk Marketing. In dat jaar moet gewerkt worden aan een meerjaren citymarketingplan.

Daar stelt de raad een budget van 25.000 euro voor beschikbaar. De enkele jaren toegekende subsidie van 50.000 euro voor extra marketingcampagnes vervalt.

Over de plannen voor Katwijk Marketing (KM) is de afgelopen maanden veel gediscussieerd. Citymarketeer Piet de Vries van KM en enkele ondernemers waarschuwden eerder vorige maand de gemeenteraad, dat zonder die extra subsidie de ontwikkeling van de promotie van Katwijk op losse schroeven zou komen te staan.
Nico van Hoogdalem van VVD Katwijk uit daar zijn bezorgdheid over. 'Er wordt nu eenzijdig de stekker uitgetrokken.' CDA-raadslid Irene van der Plas heeft daar geen boodschap aan. 'Wij geloven niet in een doemscenario als dat extra budget niet wordt vrijgegeven. De focus moet nu liggen op een langetermijnstrategie.'


Matthijs van Tuijl van de PvdA wordt een beetje moe van de argumenten, dat Katwijk met marketing voor een dubbeltje op de eerste rij zit. Daarbij wordt dan verwezen naar de bijdragen die Noordwijk en Scheveningen uitgeven aan marketing.
'Houd eens op met dat vergelijken, terwijl je steeds zegt dat Katwijk geen Noordwijk of Scheveningen wil zijn.'
Van Tuijl merkt op, dat hij nog getwijfeld heeft om de marketing helemaal aan het bedrijfsleven over te laten. Daarover zijn bij Jaap Haasnoot van KiesKatwijk totaal geen twijfels. 'Is marketing wel een overheidstaak?' Een retorische vraag, want Haasnoot vindt van niet. 'Laat het bedrijfsleven dat maar overnemen.'

Wethouder Jacco Knape wijst erop, dat het bedrijfsleven de afgelopen jaren ook flink heeft bijgedragen aan KM. Ook spreekt hij zijn waardering uit voor wat KM de afgelopen jaren bereikt heeft. 'Een mooie organisatie die mensen bij elkaar brengt en zorgt voor mooie campagnes.'

'Ophouden om Katwijk met Noordwijk te vergelijken'

Na een stevige discussie gaat de raad unaniem akkoord met het voorstel. Dat houdt in, dat KM het gebruikelijke budget van 157.000 euro krijgt plus 25.000 euro voor het opstellen van meerjarenplan.