Het Rijnstreekkoor. | Foto: pr.
Het Rijnstreekkoor. | Foto: pr. Foto: pr

Nieuwjaarsconcert Rijnstreekkoor

n Solisten*Sterre van Boxtel*Jacob Schenk*diverse musici

Vrijdag n 18 januari. Na de vele kerstconcerten is het nu tijd voor een echt nieuwjaarsconcert. Het Rijnstrreekkoor o.l.v. dirigent Jan Verhoef gaat zingend het nieuwe jaar in.

Op vrijdag 18 januari geeft het koor een spetterend concert met diverse musici en geweldige solisten. Na het succes van vorig jaar is het koor verheugd wederom op te treden met de veertienjarige Sterre van Boxtel en de bekende tenor Jacob Schenk. Het concert wordt gehouden in de Immanuelkerk in Rijnsburg.

Topmusici

Het wordt een gevarieerd concert met Engelstalige hymnes en vooral bemoedigende liederen. In het programmaboekje van het nieuwjaarsconcert staan de Nederlandse vertalingen van de liederen die gezongen worden.

Het Rijnstreekkoor staat bekend om het zingen van breed repertoire en zal, zoals altijd, begeleid worden door een aantal topmusici. Giselle Bentvelsen bespeelt de cello, Jolanda den Houter de hobo, Elsemarieke den Hartog de dwarsfluit, André van Vliet het orgel en Jan Lenselink de vleugel.

Dirigent en koorleden zijn verheugd dat ook voor dit concert weer een aantal projectleden is aangesloten. Zij repeteren eenmalig mee in een z.g. scratch en zingen mee tijdens het concert. Hierdoor weet het koor telkens weer nieuwe leden aan te trekken. Vanzelfsprekend zijn na het concert weer nieuwe (project)leden welkom.

De veertienjarige Sterre van Boxtel heeft al veel ervaring op de grote podia, zowel in het concertgebouw en bij televisieprogramma's in binnen-en buitenland. Haar zangtalent is uniek. Zij zong inmiddels in diverse (inter)nationale televisieprogramma's zoals Kerst met de Zandtovenaar, in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, als soliste bij een besloten evenement voor Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Ook werd zij gevraagd voor een film in Amerika, optredens in China, Nieuw Zeeland en Zuid-Amerika.

Jacob Schenk is zanger, koordirigent en organist. Hij studeerde de hoofdvakken orgel, koordirectie en kerkmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Zwolle. Ook bekwaamde hij zich in het panfluitspel bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Schenk werkt veelvuldig mee aan concerten en optredens voor radio en televisie. De tenor was eerder bij het Rijnstreekkoor te gast. O.a. tijdens de succesvolle uitvoering van het oratorium Jozef.

Het nieuwjaarsconcert 2019 van het Rijnstreekkoor concert wordt gehouden op vrijdag 18 januari en begint om 20.00 uur. Locatie: Immanuelkerk, Kerkstraat 5, Rijnsburg. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à 15,00 euro zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of te reserveren bij nel.kraaijenoord@gmail.com Telefonisch: 0630167744.

Ook meezingen met het Rijnstreekkoor? Inlichtingen via de website of via bovenstaand mailadres en telefoonnummer.


Nu inschrijven voor 15e Kippenloop

Wandelen n Op 15 juni 2019 gaat de 15e editie van de Kippen- en Kuikenloop van start. De inschrijving start op 1 januari. Schrijf je snel in, want er is slechts plek voor 6.000 deelnemers. Vorig jaar was dit aantal al op 14 januari bereikt.

Inschrijven kan via www.kippenloop.nl. Afhankelijk van de gekozen afstand bedraagt het inschrijfgeld €12,50 (10km en 15km), €15 (25km) en €17,50 (42km). Voor de Kuikenloop (5km) is geen inschrijfgeld verschuldigd.

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven 45 duizend mensen. Elke 5 minuten krijgt iemand de diagnose kanker. Om het tempo waarin kanker onze levens raakt, te vertragen is onderzoek nodig. Voor onderzoek is geld nodig. Dus kom in actie, laat uw wandelprestatie sponsoren, en maak uw eigen actiepagina aan. Zie www.kippenloop.nl voor meer informatie. Als we er met zijn allen de schouders onder zetten moet het mogelijk zijn de netto opbrengst van 2018 (€305.000) minimaal te evenaren. De opbrengst van de Kippen- en Kuikenloop gaat in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding en KiKa (Kinderen Kankervrij). | Foto: pr.

Inschrijven voor Kippenloop kan nu. | Foto: pr.