Containers Andreasplein worden niet verplaatst

afvalcontainers n De ondergrondse verzamelcontainers voor het afval blijven staan op het Andreasplein. Eerder was het de bedoeling dat deze verplaatst zouden worden naar de Koninginneweg. B&W hebben met een voorlopig locatieontwerp vastgesteld dat de containers blijven staan op de huidige plek op het Andreasplein.

Om de containers uit het zicht van de terrassen te halen, wordt er een afscheiding geplaatst die past bij de nieuwe inrichting van het Andreasplein. Het horecapand dat een terras heeft dat grenst aan de containers is nog niet zo lang geleden van horecaondernemer gewisseld. De huidige horecaondernemer geeft aan geen probleem te hebben met de aanwezigheid van de containers. Het locatieplan ligt ter inzage, zodat belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen tegen dit voorgenomen besluit.

Locatie Koninginneweg

Na de herinrichting van het Andreasplein leek de huidige containerlocatie niet langer geschikt, o.a. vanwege het terrassenbeleid. Ook uitte de vorige horecaondernemer bezwaren tegen de containers naast het terras. Mede daarom is de gemeente op zoek gegaan naar een andere locatie. Die werd gevonden op de hoek van de Koninginneweg. Maar ook hier ontving de gemeente een zienswijze op, dat leidde tot een beroep bij de Raad van State.

Nu blijkt dat de nieuwe horecaondernemer van het horecapand aan het Andreasplein geen bezwaar heeft tegen de containers, is het voorstel om de containers te laten staan en af te zien van de locatie Koninginneweg. Direct omwonenden en ondernemers, worden hierover per brief geïnformeerd.