Afbeelding
Foto:

Dubbele onderscheiding voor Huig van der Plas

Decoratie n Afgelopen vrijdagavond was de Kerstborrel bij de businessclub van de v.v. Katwijk niet zo maar een feestje voor Huig van der Plas. De sympathieke Van der Plas werd twee keer in het zonnetje gezet. Met een staat van dienst die er mag zijn bij zijn club is dat dan ook niet verwonderlijk. Een man als hij verdient het dubbel en dwars.

Door Piet van Kampen

Allereerst was het de heer Walther Hunsche die namens de KNVB alle lof had voor de Katwijkman in hart en nieren. Hij somde alle vormen van inzet en bijdragen van Huig voor de club op en dat waren er nogal wat. Vervolgens decoreerde Hunsche de toch wel verraste Van der Plas met een van de hoogste onderscheidingen van de Bond en dat was de zilveren KNVB speld. Decorandus had dit amper op zich in laten werken of er diende zich een nieuwe spreker aan.

Nu was het burgemeester Cornelis Visser die Van der Plas opnieuw in de spotlights zette. Katwijks eerste burger deed het nog eens dunnetjes over. 'Meneer van der Plas, u doet vreselijk veel voor deze club. Zoveel dat u nu ook landelijke bekendheid geniet. U bent 61 jaar betrokken bij de club en dat zijn de echte. Ruim 25 jaar jeugdleider, van 1994 tot 2006 bestuurslid, organisator van superloterijen en de jaarveiling'.

Visser refereerde ook aan de betrokkenheid bij het verzorgen van uitjes, oprichter van de sponsorgroep, voorzitter van de stichting Topvoetbal Katwijk en het aantrekken van nieuwe spelers. U bent betrokken geweest bij de club die in 1980 alleen in de regio bekend was maar is geworden tot de topamateurclub die het nu is'.

Een heel lovend relaas waarna de bekroning volgde toen Visser bij Van der Plas de Koninklijke Onderscheiding opspeldde. Het nieuwste Lid in de Orde van Oranje-Nassau: 'Dit had ik niet verwacht. Het is een verassing en een hele eer', klonk hij bescheiden en dat siert hem.

Grasshoppers Dames 1 wint van HSVB

Basketbal n Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Keijser Capital Martini Sparks in winst weten om te zetten. De ploeg van Driessen/Mens staat na dit speelweekend nog steeds aan kop met 14 punten uit 8 wedstrijden, gevolgd door Binnenland met 2 en Loon Lions en Lekdetec met 4 verliespunten meer.

Na een stroef begin kon de thuisclub tegen de hardwerkende Groningers aanvankelijk niet echt weglopen. Via 9-5 halverwege en 16-12 zorgen 2 Katwijkse scores op rij voor een gaatje na het eerste kwart (23-15).
In de tweede periode stokt de Groningse aanval mede door een strakkere verdediging aan Katwijkse kant. Grasshoppers blijft wel het netje vinden en kan de voorsprong via 37-21 verder vergroten. Ruststand 49-23.
De met veel energie spelende Groningers pakt na rust aanvankelijk het initiatief en ziet de achterstand kleiner worden. Daarna is het toch weer Solar-systemen Grasshoppers die orde op zaken stelt en deze periode nipt weet te winnen (68-40).
De eerste score in het laatste kwart is voor HSVB maar een 10-0 run brengt Grasshoppers vervolgens naar de grootste voorsprong van de wedstrijd (78-41). Dan zijn er nog 5 minuten te spelen en na wat scores over en weer is de overwinning een feit. Eindstand 84-53.
Aanstaande zaterdag speelt Dames 1 nog de return uit tegen HSVB.

Marieke van Schie gaat naar de basket. | Foto: Geert Bekker