Wethouder Van Helden neemt samen met Arina Kuyt, Jolanda van Egmond en Heleen Vooys de wensboom in gebruik. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Van Helden neemt samen met Arina Kuyt, Jolanda van Egmond en Heleen Vooys de wensboom in gebruik. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Wensboom geplaatst op plein bij De Schelp

n Voor huidige en vooral ook voor nieuwe bewoners

wijkwensen n Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat hebben de bewoners van de Hoornes in de omgeving van het buurthuis voor verlangens? Zijn deze te realiseren? Daar waar mogelijk, dus haalbaar, wil men er in samenwerking met Welzijnskwartier aan gaan werken. Hopelijk gaat deze door Fonds 1818 gesponsorde wensboom mooie vruchten dragen.

Door Piet van Kampen

Vorige week woensdagmiddag mocht wethouder Adger van Helden als eerste er zijn wens voor de wijk in hangen. Hij deed dit samen met de initiatiefneemsters Arina Kuyt, Jolanda van Egmond en Heleen Vooys. Een prima idee van deze dames die zich ook op andere manieren inzetten voor buurtcentrum De Schelp. Arina is er gastvouw.

'We hebben in de buurt geflyerd en hopen dat er veel mensen gebruik van gaan maken. Door de bouw van de nieuwe flats zijn er ook veel nieuwe bewoners gekomen. Wij willen graag aan een goede samenhang in de wijk werken en willen ook ons buurthuis en de activiteiten laten zien', is Arina's vurige wens.

Van Helden: 'Er wonen hier veel leuke mensen, ouderen en gezinnen met kinderen. Wij willen graag de ontmoeting bevorderen en dat mensen elkaar leren kennen. Ideeën moeten ook vanuit de bewoners zelf komen. Onder de boom staat een mooie bank waar men gezellig kan zitten en met elkaar over wensen kan praten', gaf hij als hint aan de aanwezigen mee.

De eerste

Nadat de wethouder zijn uitgesproken wens op papier had gezet en in de wensboom had gehangen, was mevrouw Corrie van Hameren de eerste bewoonster die haar wens er in hing. Kort maar krachtig. 'Ik wil meer groen in de wijk'. Een duidelijke boodschap.

Die van mevrouw Barkisai was iets langer maar wel zeer inhoudelijk. 'Ik vind het leuk als mensen elkaar hier in vrede leren kennen. Respect voor elkaar hebben. Altijd samen de buurt netjes houden. We moeten één grote familie zijn en elkaar helpen'.

Een hele serie mooie wensen voor de boom die nu het plein bij De Schelp siert en daar niet voor niets is geplant.


Eindejaarsshow bij Jachthaven Poelgeest

watersport n In de dagen tussen Kerst en oud en nieuw organiseert Jachthaven Poelgeest weer de traditionele eindejaarsshow. Op 27, 28 en 29 december is het volledige assortiment sloepen van Antaris, Maril en Maxima te bewonderen in de showroom.

De dit jaar geïntroduceerde lijn Maxima sloepen en tenders zijn goed aangeslagen! Tijdens de show zullen de twee primeurs voor 2019 getoond worden; de klassieke Maxima 620 en de uiterst sportieve 730 Tender. De laatste in een zeer luxe uitvoering met Honda 150 pk.

Naast de nieuwe Maxima's is Poelgeest natuurlijk vooral bekend om de merken Antaris en Maril. Van Antaris is een mooi assortiment Fifty5 en Sixty6 te zien en van Maril zijn de populaire 6Nxt en 7Nxt in diverse uitvoeringen te bewonderen. Deze sloepen en tenders worden geheel in Nederland gebouwd en onderscheiden zich door een superieure afwerking en kwaliteit. De boten zijn ook zeer praktisch ingericht, vrijwel onderhoudsvrij en beschikken over uitmuntende vaareigenschappen.

In de showroom is al een flinke voorraad 2019 modellen te zien. Er is dit jaar gekozen voor een grote verscheidenheid aan kleuren, stofferingen en opties waardoor er een goed beeld van de mogelijkheden ontstaat. Er is ook steeds meer vraag naar volledig elektrische sloepen en ook deze zijn in de showroom te vinden. En wie zijn oog op een bepaalde uitvoering laat vallen kan natuurlijk in het voorjaar als eerste het water op!

Tijdens de eindejaarsshow is er eveneens een ruim en gevarieerd aanbod van occasion sloepen en tenders. Al deze boten zijn door Poelgeest in hun beste staat gebracht en staan stuk voor stuk garant voor jaren vaarplezier.

De eindejaarsshow wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur in de showroom van Jachthaven Poelgeest aan de Hugo de Vrieslaan 1 te Oegstgeest. www.poelgeest.nl

De nieuwe Maxima 730 is tijdens de Eindejaarsshow te zien bij Jachthaven Poelgeest. | Foto: SHe Fotografie