De Katwijkse Zeeverkenners gaan vrijdag en zaterdag weer langs de deuren voor de oliebollenactie. | Foto: PR
De Katwijkse Zeeverkenners gaan vrijdag en zaterdag weer langs de deuren voor de oliebollenactie. | Foto: PR Foto:

Zeeverkenners vieren lustrum met Bakkerij Haasnoot

oliebollenactie n Op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 december is het weer tijd voor de grote, jaarlijkse actie van de Katwijkse Zeeverkenners: de oliebollenactie.

De oliebollenactie is al sinds de jaren '60 bekend in Katwijk en omstreken. De jongens en meiden gaan langs de deuren om overheerlijke oliebollen te verkopen voor de financiële ondersteuning van hun hobby. Bij het kopen van een zakje oliebollen heeft u heerlijke bollen en heeft u ook nog de Katwijkse scouting geholpen!

Ruim 425 zeeverkenners en scouts zetten alles op alles en trotseren de kou, om in twee dagen tijd duizenden oliebollen te verkopen aan de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De oliebollen worden niet alleen zelf verkocht, maar ook zelf gebakken. Deze grootschalige actie had niet kunnen bestaan zonder de hulp van alle vrijwilligers maar met name Bakkerij Haasnoot. De Katwijkse Zeeverkenners worden al 5 jaar ondersteund door Dik Haasnoot. Hij leent bakspullen uit, levert de grondstoffen en helpt met het finetunen van het smakelijkste recept. Het succes van de actie is dan ook met grote dank aan deze gulle hulp.

De gebakken bollen worden op vrijdagavond in Rijnsburg en Valkenburg verkocht. Op zaterdag wordt heel Katwijk onder handen genomen en komt ook de rest van Rijnsburg en Valkenburg aan de beurt. De oliebollen gemist aan de deur of bang om ze te mis te lopen? Ga dan zeker langs bij één van de kraampjes, verspreid door heel Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Of breng een bezoekje aan 't Troephuis, het clubgebouw in Schutterswei.

Dit jaar worden net als vorig jaar oliebollen op bestelling bezorgd bij bedrijven én voegen we meer appelbeignets toe aan ons assortiment. Wees er snel bij, want vol is vol. U kunt contact met ons opnemen via 06-13244028. Elk jaar groeit de oliebollenactie weer groter én smakelijker!

Koop vooral een zakje overheerlijke traditionele oliebollen. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts € 3,20. Het is goedkoper als u twee zakjes (€ 6,00) of drie zakjes (€ 8,50) koopt.
www.katwijksezeeverkenners.nl of www.facebook.com/katwijksezeeverkenners