Kerstzang in de Nieuwe Kerk

Kerstsamenkomst n De Evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente van Katwijk aan Zee houdt op maandag 24 december een samenkomst in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat, ter voorbereiding van het Kerstfeest. Het thema is 'Het Kind en Zijn Vader'.

De meditatie wordt verzorgd door ds. J. Geene en dhr. E.J. Bergman, coördinator zomeravondzang verzorgt de liturgie. Muzikale medewerking verlenen Arjan Wofswinkel op het van der Heuvelorgel, het Katwijks Christelijk mannenkoor Jubilate o.l.v. Arthur Postma en de sopraan Jacomina van der Plas-Vooijs.
De aanvang is om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur worden er kerstliederen gezongen. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open.


Kerstmarkt in de kleine JOANNES

Zuiderkruis n Zondag 16 december vanaf 10.30 uur is er in De Kleine Joannes aan de Kerkstraat 68 de traditionele kerstmarkt van de werkgroep Zuiderkruis.

De baten komen ten goede aan het nieuwe goede doel van hun Malawi-project: de inrichting van het opleidingshuis voor tienermoeders die anders in de prostitutie terecht zouden komen. Er is een bedrag van ongeveer € 15.000,- nodig. De werkgroep Zuiderkruis wil dit bedrag in uiterlijk drie jaar bijeen krijgen. Dankzij eerdere giften van de donateurs en een collecte in september is er al een startbedrag van € 4.453,- in kas. Zondag 16 december vanaf 10.30 uur in 'de kleine Joannes'.


Licht in de duisternis

kerstavond n Op dinsdag 18 december houdt wijkgemeente Rehoboth een kerstviering met als thema 'Licht in de duisternis'.

Na ontvangst met koffie/thee en iets lekkers bestaat het eerste deel van de avond uit kerstzang, bijbellezing en een overdenking. Hieraan werken de wijkpredikant ds. Heikoop en diverse muzikanten mee.
Aansluitend is er een gezellig samenzijn in de hal, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor wie dat leuk vindt is daar ook een creatieve hoek waar nog een mooi kerststukje kan worden gemaakt.
De avond wordt gehouden in het Maranathacentrum aan de Poolster en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).


Afgeschreven materialen

Bibliotheek n Vanaf vrijdag 14 t/m zaterdag 29 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

De verkoop wordt tijdens openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. De prijzen zijn: € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.