Unicef-kaarten

syrië-actie n Dit jaar heeft Unicef nogmaals het project; Help Syrië de winter door.

Miljoenen kinderen zijn slachtoffer van de rampen en oorlogen die op dit moment de wereld teisteren. Noodhulp is van levensbelang en Unicef zet alle zeilen bij om kinderen te helpen. Nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. Zij hebben nu medische zorg, voeding, schoon water, psychische hulp en onderwijs nodig.
De kinderen in Syrië gaan weer een winter tegemoet. Niet in een fijn warm huis maar in een tent in een vluchtelingen kamp. Zonder warme kleding. Unicef geeft warme dekens en warme kleding. Hopelijk kunnen de kinderen zich daar een beetje aan warmen.
Unicef heeft ook dit jaar weer een mooie collectie met kerstkaarten/wenskaarten en leuke cadeautjes. Steun Unicef met een donatie of koop de kaarten bij Hanny Ouwehand-Bijl, Ankerplaats 154, tel. 4027357. Helaas zijn er dit jaar geen agenda's en kalenders meer.


Feestdagen en verslaving

Thema-avond n De Brug Midden-Nederland organiseert op maandag 10 december 2018 een thema avond over 'Feestdagen en verslaving' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland.

De feestdagen kunnen extra spanning met zich meebrengen als het gaat om verslaving. Het zou heel fijn zijn om met elkaar te ontspannen, feest te vieren en even niet met de verslaving bezig te zijn. Tijdens deze avond krijgt u handvatten om de feestdagen zo fijn mogelijk te beleven en toch bijvoorbeeld duidelijk grenzen te stellen, goede communicatie vooraf aan te gaan et cetera.
Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. Men dient zich van te voren op te geven bij De Brug, tel. 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl


Ochtend NVVH

Leger n De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. De koffie/thee (€ 1,50 per kopje) staat vanaf 9.00 uur klaar.

Op dinsdag 11 december komt dhr. Koos Koelewijn, werkzaam bij het Leger des Heils, ons uitleggen waaruit hun werk bestaat. Iedereen kent het Leger des Heils van horen zeggen maar zij doen meer dan de opvang van daklozen.
Alle dames zijn welkom om kennis te komen maken. Men betaalt voor de eerste bijeenkomst
€ 10,00. Wordt men lid, dan zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie.
Meer info bij Janet van der Voort-Aanhaanen, tel. 4071706.