Dit weekend is er de jaarlijkse vogeltentoonstelling bij De Kanarievogel. | Foto: PR
Dit weekend is er de jaarlijkse vogeltentoonstelling bij De Kanarievogel. | Foto: PR Foto:

Vogelzang en kleurenpracht bij 'De Kanarievogel'

tentoonstelling n Van donderdag 6 t/m zaterdag 8 december houdt 'De Kanarievogel' haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk' aan de Oude 's Gravendijckseweg.

Een vogeltentoonstelling bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: een wedstrijd waarin gestreden wordt om de clubkampioenschappen van 2018 en een Vogelshow waarin de voor de wedstrijd ingezonden vogels worden geƫxposeerd. Mensen die helemaal in hun liefhebberij op gaan willen hun plezier graag met anderen delen. Zo ook de leden van 'De Kanarievogel',

Op de tentoonstelling van 'De Kanarievogel' zijn dit jaar 350 vogels te bezichtigen en beluisteren, waaronder 155 zangkanaries van het ras waterslager, 65 kleur- en 40 postuurkanaries in diverse kleuren en verschijningsvormen. Met name de collectie tropische vogels blinkt uit in schitterende kleuren. Tussen de 90 tentoongestelde tropische vogels bevinden zich pareltjes van kleurenpracht, zoals de 'onnatuurlijk' kleurrijke gouldamadines. Verder ook o.m. zebravinken, japanse meeuwtjes, loodbekjes en diverse Australische prachtvinken.

Enkele bijzondere parkieten complementeren het geheel.

Er zijn drie vogelsoorten te bewonderen die nog nooit door een lid van de vereniging als eigen kweek zijn ingezonden, nl. een lazuli vink, een grijsborst witoorparkiet en een Monogas witoorparkiet. De visuele aantrekkelijkheid van de tentoonstelling wordt aanzienlijk vergroot door de fraai ingerichte vitrines met contrastrijke tropische vogels.


Openingstijden

De tentoonstelling wordt op donderdag 6 december om 20.00 uur voor het publiek worden geopend. Bezoekers kunnen dan en de daaropvolgende dagen binnenlopen en genieten van de zangkunsten en de kleurenpracht van de door de leden van 'De Kanarievogel' gefokte vogels.

De openingstijden van het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk', Oude 's Gravendijckseweg 2a, zijn: donderdag 6 december 20.00-22.00 uur; vrijdag 7 december 13.30-21.00 uur; zaterdag 8 december 10.00-15.30 uur. De toegang is gratis.