Filmmiddag in bibliotheek

Sinterklaas n Woensdagmiddag 5 december zit je goed in de Hoofdbibliotheek. Er staat een leuke Sinterklaasfilm op het programma. De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan…


Wie wordt het 550ste AOBK-lid?

Senioren n De Algemene Ouderen Bond Katwijk nadert de 550 leden wat natuurlijk een geweldig resultaat is en dat willen ze laten weten ook.

Om het 550ste lid te ontvangen wordt een inschrijfuur gehouden op woensdag 28 november tussen 14.00 en 15.00 uur in de Zwanenburg. Het 550e ontvangt u een gratis lidmaatschap voor 2019.
Dit uur wordt ook georganiseerd om mensen te helpen hun lidmaatschap bij de ANBO vóór 1 december op te zeggen. Het blijkt dat dit nog steeds nodig is. 000
Het lidmaatschap van de AOBK bedraagt € 30,00 voor een enkel lid en € 50,00 voor duoleden voor een heel jaar. Bellen kan ook naar 4071690 of kijk op www.aobk.nl


Zangavond

Rehoboth n Op woensdag 28 november is er in het Maranathacentrum, Poolster 2, wederom een zangavond. Deze begint om 20.00 uur. Om 19.45 uur staat de deur, afhankelijk van het weer, wijd open.

Natuurlijk wordt er veel gezongen en is weer een overdenking. Ditmaal staan de hoofdstukken 3 en 4 van het boek Ruth centraal. Alvast vanuit het Oude Testament opkijken naar Kerst. Het gedicht na de pauze wordt uiteraard niet vergeten.

De koffie of thee staat klaar vanaf 19.45 uur en natuurlijk is iedereen welkom.


Historische beelden

foto's n Op www.oranjeverenigingkatwijk.nl kan men vanaf nu kennis nemen van de rijke historie van de Oranjevereniging.

Onder het kopje 'Geschiedenis' zijn de foto's van de jaren 1900 t/m 1950 inmiddels geplaatst. In de komende maanden zal dit fotoalbum verder worden gevuld.