V.l.n.r. Jaap Jonker (sponsorcie), Piet de Mol (Solar-systemen), Dirk Roosendaal (sponsorcie) en Vincent Venloo (directeur Sportbedrijf). | Foto: PR
V.l.n.r. Jaap Jonker (sponsorcie), Piet de Mol (Solar-systemen), Dirk Roosendaal (sponsorcie) en Vincent Venloo (directeur Sportbedrijf). | Foto: PR Foto:

42 Zonnepanelen voor grasshoppers

duurzaam n De eerste stappen voor een duurzamere vereniging werden eind 2016 met een aanvraag van Eneco Luchterduinen Fonds. Het project 'Z0NderMeer Grasshoppers' werd genomineerd en kreeg een bijdrage toegekend uit het fonds.

De clubruimte kon worden voorzien van 42 zonnepanelen waarmee voor meer dan 75% de energie van de club zelf werd opgewekt. Dit ging gepaard met aanzienlijke investeringen en daarom werden sponsors gezocht de zonnepanelen te sponsoren voor de eerste 3 jaar. Daarnaast werd ook een EDS subsidie van het Rijk ontvangen. Daarmee zijn de zonnepanelen betaald. Voor de club geldt minder elektrakosten en is Katwijk weer een stuk duurzamer.


Dirk Roosendaal was de grote aanjager van deze actie: "Om de duurzame investeringen van onze sponsoren te tonen wordt er op een beeldscherm de 'zonnepaneel-opbrengsten' getoond. De zonne-sponsoren zijn voor 3 jaar in beeld, de duurzaam opgewekte energie wordt inzichtelijk gemaakt en gepresenteerd in de clubruimte aan jong en oud. Deze bewustwording scoorde ook goed bij de aanvraag van het Eneco Luchterduinen Fonds".


Het behoeft geen betoog dat de hoofdsponsor van Grasshoppers Solar-systemen zorgde voor de beste aanbieding om de zonnepanelen te leveren. Het Sportbedrijf Katwijk gaf o.a. medewerking door het dak van de clubruimte te verstevigen zodat de zonnepanelen ook constructief goed kwamen te liggen.


Vrijdag jl. was de officiële oplevering van de zonnepanelen en daarmee ook de levering van duurzame energie formeel bekrachtigd.


Speelgoedbeurs op Vakcollege

edukans n Wie is er in de dure maand december niet op zoek naar leuke betaalbare cadeaus voor de feestdagen? Vakcollege Rijnmond houdt op 30 november een verkoopbeurs met betaalbaar speelgoed dat terecht een tweede kans verdient.


Vakcollege Rijnmond houdt op vrijdag 30 november een grote speelgoedbeurs. Deze middag kunnen geïnteresseerden op de school aan de Louise Colignylaan 2 in Katwijk kwalitatief goed, tweedehands speelgoed kopen. Denk hierbij aan puzzels, speelgoedwagens, poppen, knuffels, lego en allerlei spellen. De opbrengst van deze speelgoedbeurs gaat naar de actie Going Global van Edukans. De scholen van Stichting Andreas college steunen deze organisatie, die zich bezighoudt met het ondersteunen van onderwijs aan kinderen in kansarme gebieden in de wereld, ook dit jaar weer. Dat alles onder de noemer "Een kind dat leert, is een kind met kansen".

"Wat is er leuker dan het aanschaffen van bruikbaar speelgoed, zodat de kinderen of kleinkinderen spelenderwijs aan de gang kunnen. Vooral als dat speelgoed aangeschaft kan worden tegen een aantrekkelijke prijs en de opbrengst naar een goed doel gaat waar de leerlingen van de school zich voor inzetten." aldus directeur Erik Hazenoot.

Hebt u nog bruikbaar speelgoed en wilt u dat opruimen: de school zamelt van tevoren allerlei soorten speelgoed in om dit tijdens de speelgoedbeurs te verkopen. Speelgoed kan de hele week tot en met vrijdag 30 november van 8.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd aan de balie van Vakcollege Rijnmond bij de conciërge. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: goed speelgoed gaat hergebruikt worden en zolders worden weer een stukje leger.

We hopen op een leuke verkoopdag en een mooie opbrengst," aldus de directeur van het Vakcollege. De verkoopbeurs vindt plaats op vrijdag 30 november van 16.00 tot 19.00 uur in de leerlingenkantine van Vakcollege Rijnmond, Louise Colignylaan 2.


Gezond bewegen bij De Schelp

bewegen n Iedere woensdag is er in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1 een sportieve activiteit voor vrouwen. Van 9.30 tot 10.30 uur kunnen vrouwen komen sporten onder begeleiding van een sportmedewerkster van Welzijnskwartier. Fit en meer energie door een uurtje bewegen voor maar € 2,00 per persoon, dat kan in de Schelp.

Bewegen is gezond en wat is er leuker dan om dit samen met andere vrouwen te doen! De activiteit is geschikt voor iedereen, jong of oud en van elk niveau. Tijdens de lessen worden er oefeningen gedaan om de conditie en de kracht van het lichaam te verbeteren.

De oefeningen kunnen worden uitgevoerd met een intensiteit die jij zelf prettig vindt. Het doel is dat iedereen op haar eigen niveau deel kan nemen en fitter wordt.
Bewegen bij de Schelp betekent goede begeleiding. Tijdens het sporten wordt er gelet op de correcte uitvoering van de oefeningen en daarnaast word je op een leuke manier gemotiveerd.

Vanaf 9.15 uur is er inloop, de beweegactiviteit start om 9.30 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om gezellig na te praten en te genieten van een wel verdiend bakje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Rous, tel. 8894461 of gewoon even langskomen in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1.