Afbeelding
Foto:

Vakcollege Rijnmond bakt voor Voedselbank

appeltaart n Leerlingen Vakcollege Rijnmond bezorgen op Reformatiedag vijfentwintig appeltaarten bij Voedselbank in Katwijk.

Het is nu precies één jaar geleden dat ter ere van het herdenken van vijfhonderd jaar Reformatie een appelboom op het schoolplein is geplant. Helaas zijn er dit jaar nog geen appels aan de boom.

Vakcollege Rijnmond houdt zich echter vast aan de belofte om appeltaarten voor een goed doel te bakken. Leerlingen van Zorg en Welzijn hebben heerlijke appeltaarten gemaakt. Op Reformatiedag zijn de appeltaarten gedoneerd aan de Voedselbank, die deze goed kunnen gebruiken.

De leerlingen hebben er veel van geleerd en kijken al uit naar de oogst van volgend jaar. De appelboom staat voor groei en bloei. Dat is precies wat Vakcollege Rijnmond hun leerlingen mee wil geven.

Erik Hazenoot, directeur Vakcollege Rijnmond: 'Deze actie staat symbool voor naastenliefde, hetgeen wij onze leerlingen graag willen meegeven. Omkijken naar elkaar'. Kortom de appelboom heeft dit jaar toch al zijn 'vruchten' afgeworpen.'