De winnende foto bij de categorie volwassenen: 'Donkere wolkenlucht boven zee' van Dick Haasnoot.
De winnende foto bij de categorie volwassenen: 'Donkere wolkenlucht boven zee' van Dick Haasnoot. Foto:

Twee trotse winnaars mooiste Natuurfoto 2018

natuurcentrum n De natuurfotowedstrijd 'Katwijks mooiste Natuurfoto 2018' is gewonnen door Shiran Klop (jeugd) en Dick Haasnoot (volwassenen). De foto's van beiden werden door het publiek van Natuurcentrum Katwijk gekozen.

De fotowedstrijd van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt heeft meer dan 360 prachtige beelden opgeleverd. De jury maakte een selectie van twaalf genomineerden, het publiek koos daaruit de uiteindelijke winnaars.

Zaterdag 27 oktober was voor de twaalf finalisten een spannende dag. Na een indrukwekkende lezing door topfotograaf Jan Vermeer, die er op wees dat je geen topcamera nodig hebt om een topfoto te maken, werden de getelde publieksstemmen bekend gemaakt. In totaal waren er meer dan 800 stemmen uitgebracht op de finalisten in de twee categorieën.

De winnaars in de categorie Jeugd: 1e Shiran Klop: Kwallig; 2e Suze Rombach: Boomkikker; 3e David Spaans: Gras bij zonsondergang.

Categorie Volwassenen: 1e Dick Haasnoot: Donkere wolkenlucht boven zee; 2e Nick Hijmensen: Drieteenstrandlopers; 3e Piet de Mol: Stuifzand.

Alle twaalf finalisten kregen de ingelijste foto mee naar huis. De winnaars in haar/zijn categorie ontvingen een Sony/Foto Kruyt waardecheque van 250 euro, de nummers twee van 150 euro en de nummers drie van 100 euro.

Met een zaal vol trotse winnaars en familieleden kijkt het Natuurcentrum Katwijk terug op een zeer geslaagde fotowedstrijd, maar daar draagt ook het grote aantal ingezonden prachtige foto's aan bij.


A.V. Rijnsoever houdt tweede duinloop

atletiek n Na een prachtige openingseditie van de nieuwe serie duinlopen op 20 oktober waar wellicht dankzij het prima loopweer een groot aantal lopers aan de start verscheen, is het zaterdag 10 november tijd voor de tweede loop.

Om 10.30 uur zal dan weer het startschot klinken voor de deelnemers op de 5 en 10 km aan deze tweede duinloop van het Running Center Duinlopencircuit. Dit door de Atletiek Vereniging Rijnsoever georganiseerde loopcircuit is een jaarlijks terugkerend evenement.

De deelnemers volgen een prachtig parcours door de Katwijkse duinen, waar men ook komende zaterdag hopelijk nog kan genieten van de prachtige natuur in haar late herfstkleuren. Beter en mooier kan je het als loper niet treffen. Reden genoeg dus om zaterdag naar sportpark Zee en Duin aan de Sportlaan te komen, waar men vanaf 9.30 uur kan inschrijven voor deze duinloop. De jeugd t/m 12 jaar loopt 2 km en starten vijf minuten na, de deelnemers op de 5 km en de 10 km.


Het is het nog mogelijk om in te schrijven voor het circuit, dat na deze duinloop nog zal bestaan uit de Sint-Nicolaasloop op zaterdag 1 december en twee duinlopen op 12 januari en 2 februari. Wellicht zijn de omstandigheden zaterdag net zo ideaal als tijdens de eerste loop, toen er door tal van deelnemers scherpe tijden werden neergezet. Meer informatie over de duinlopen en de uitslagen zijn te vinden op de site van A.V. Rijnsoever.


H&H in concert in het Anker

concert n Het duo H&H, Hendrik van Veen en Hugo van der Meij heeft in juni een splinternieuw programma gepresenteerd tijdens een concert op Urk. Het was zo snel uitverkocht dat ze besloten om ook een concert te doen in Katwijk.


Op 23 november in de grote zaal van zalencentrum het Anker aan de Voorstraat. Ze presenteren tijdens dit concert bekende operaliederen en populair-klassieke melodieën op verschillende instrumenten, namelijk: orgel, vleugel, synthesizer, accordeon en melodica. De avond wordt op een leuke manier aan elkaar gepraat, en er wordt een goede uitleg gegeven over de te spelen muziek. Ook is er een ontspannen pauze met een lekker hapje en drankje.


Hendrik en Hugo leerden elkaar ongeveer 10 jaar geleden kennen tijdens een vakantie waardoor beiden veel gemusiceerd werd. Ze sloegen de handen in één en vormden het duo H&H.
Vanwege de verwachte drukte is reserveren aanbevolen. U kan op www.hugovandermeij.nl Bij reserveren betalen volwassenen € 10,00 en kinderen t/m. 12 jr. € 5,00.

Afbeelding