| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

Drie-korenfestival in Tripodia

shantyfestival n Tripodia staat nog en het Drie-korenfestival bestaat nog. Beiden vonden elkaar ook dit jaar weer om liefhebbers van shantysongs en andere zeemansliedjes te onthalen op een avondje heerlijk meezingen in maritieme sferen. Met dank aan de Baptistengemeente Katwijk die dit zalencentrum sinds eind 2017 overeind houdt.

Dankzij de Baptistengemeente in Katwijk, die eind 2017 zalencentrum Tripodia overnam van de gemeente Katwijk, staat dit zalencentrum nog altijd fier overeind en wordt het bovendien ten volle benut. Natuurlijk door de Baptistengemeente zelf, maar er is ook ruimte voor andere zaken, op sociaal maatschappelijk gebied of met pure entertainment. Beheerders Marianne Huitema en Theo Heemskerk houden die agenda bij en ontvangen in de wintermaanden bijvoorbeeld eens in de veertien dagen de dames van Vrouwennetwerk Katwijk voor een lezing. Of faciliteren voor twee uitverkochte avonden in november de spetterende ABBA-Tribute concerten.

Onder deze laatste noemer is ook het jaarlijkse Drie-Korenfestival welkom. Zeemanskoor K.W.V. Skuytevaert (voorheen Shantykoor Skuytevaert), dat het festival dit keer geheel in eigen beheer organiseert, maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheid zijn publiek weer in deze vertrouwde omgeving te mogen vermaken. Zeemanskoor K.W.V. Skuytevaert, Gezelligheidskoor Recht door Zee en Shantykoor Voor de Mast heten de fans van het zeemanslied op vrijdag 16 november vanaf 20.00 uur dan ook graag van harte welkom in de grote zaal van Tripodia voor een lekker avondje muzikale ontspanning. Kaarten à € 5,00 vanaf 19.00 uur verkrijgbaar aan de zaal. Voor meer informatie zie www.zeemanskoorskuytevaert.nl


Jeugdfilm in de bieb over een rat als kok

voeding n Bibliotheek Katwijk kijkt met kinderen in november met een schuin oogje naar het thema van 'Nederland Leest': voeding. Dat doet de bieb op woensdagmiddag 14 november om 14.00 uur in de Hoofdbieb met een leuke animatiefilm over een rat die topkok wil worden.

In de pauze knutselen we een gezond hapje in elkaar van Rupsje Nooitgenoeg en natuurlijk laten de kinderen zich dat lekker smaken. Iedereen vanaf 6 jaar kan gratis aanschuiven op deze woensdagmiddag en meekijken/meedoen.

Een ratje als kok

In dit hilarische avontuur droomt een ratje genaamd Remy ervan ooit een grote Franse chefkok te worden. Ondanks de wensen van zijn familie en het overduidelijke probleem dat hij een rat is, is hij vastbesloten zijn droom te verwezenlijken. Het lijkt door het lot bepaald wanneer Remy in Parijs precies bij het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau, terecht komt.

Ondanks de gevaren voor zo'n ongewenste bezoeker in de keuken van een van de meest exclusieve restaurants in Parijs, vormt Remy een team met Linguini, het keukenhulpje, die per toeval het grote kooktalent van Remy ontdekt. De samenwerking van de twee zorgt voor heel wat opwindende situaties. En dan komt Remy voor een moeilijke keuze te staan…

Elke woensdagmiddag is er wel iets te doen voor kinderen in de Hoofdbibliotheek. Op woensdag 21 november staat er bijvoorbeeld een voorleesbingo op het programma en een week later kan iedereen alvast met grote letters in de agenda zetten: 28 november is Sinterklaasmiddag.


Verkoopdag Quiltgroep 'de Bonnette'

verkoping n Quiltgroep 'de Bonnette' houdt op zaterdag 10 november van 10.00 tot 14.30 uur een verkoopdag in 'de kleine Joannes' aan de Kerkstraat 68.

Er is weer hard gewerkt om een gevarieerd aanbod te hebben op deze traditionele verkoopdag. Natuurlijk is er aandacht voor de kerstdagen, maar natuurlijk is er meer zoals leuke theemutsen en ook gewone mutsen voor de koude dagen. Wat te denken van leuke placemats, bussen voor o.a. pennen, potloden of elastiekjes? Ibolyka Meijer van de quiltgroep 'de Bonnette': ,,Het is nog steeds redelijk mooi nazomerweer, maar de winterkou komt er ongetwijfeld aan. Wilt u zelf iets maken, maar heeft u nog geen idee of zoekt u een mooie stof… kom gerust kijken. We hebben ook handwerkbladen en gave stofjes voor de verkoop."

Ook dit jaar gaat er weer een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel. Meijer: "Er is voor 2018 als goed doel gekozen voor de ouderen in één van de armste landen van Europa, Moldavië. Omroep Max zet zich hier ook voor in met o.a. een waterproject in Stefanesti".

Afbeelding