PCOB Katwijk

waterlinie n PCOB-afdeling Katwijk vervolgt dinsdagmiddag 13 november de contactbijeenkomsten met een typisch Hollands onderwerp: water, water en nog eens water. Daar hebben we hier in Nederland heel veel van.

Misschien moeten we na afgelopen zomer zeggen, daar hadden we heel veel van. Het waterpeil is op dit moment op een historisch laag peil terecht gekomen.

Voor onze vroegere verdedigingslinie is het waterpeil nu zelfs te laag. Door de eeuwen heen hebben de Hollanders gevochten met het water en tegen het water. Dat dit niet altijd goed ging, weten de meesten zich de Watersnoodramp van 1 februari 1953 nog wel.

Kees Schipper uit Hilversum is onder meer gids op het eiland Pampus en kan meer vertellen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Deze contactbijeenkomst van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) is, zoals gebruikelijk, in de zaal van de Ontmoetingskerk, Nieuwe Duinweg 64. Aanvang 14.30 uur en de zaaldeuren gaan open om 14.00 uur.

Leden en belangstellenden zijn welkom. Eventuele nadere informatie is verkrijgbaar via secretaris Joke Zwaan, 071 5146023.


Kinder-EHBO

cursus n Bij K&O Katwijk start dinsdag 13 november de cursus Kinder-EHBO.

Kinder-EHBO is een praktische cursus waarin je door middel van workshops vaardigheden oefent om zowel kinderen als baby's te redden in een noodsituatie. De volgende vaardigheden worden behandeld. Beoordelen van de situatie, wel of niet verplaatsen, controle van de beademing, reanimatie van kind en baby, verbanden aanbrengen en hoe geblokkeerde luchtwegen bij kind en baby verhelpen, stabiele zijligging, vergiftiging en verwondingen beoordelen.

De les bestaat uit 2 avonden waarbij cursisten ook uitgebreid vragen kunnen stellen die in de 2e les behandeld worden.

Kosten: €40,00 voor 2 lessen. Extra kosten voor boek: €15,00 en eventueel een certificaat €15,00. Aanvang: 19.30-21.30 uur. Inschrijven via website mogelijk. Openingstijden kantoor: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. K&O Katwijk, Sluisweg 16, tel. 4016400, www.kenokatwijk.nl


Dream Fest

scum n Zaterdag 10 november zal de eerste editie plaats vinden van Dream Fest in Scum. Dream Fest is een samenwerking tussen Company of Dreams en Scum.

Line-up: Blackbriar, Company of Dreams, Manora en Equisa verdeelt over 2 podiums zullen de bands versterkt en unplugged gaan optreden.
Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en € 10,00 aan de deur. Zaal open om 20.00 uur. Scum is te vinden aan de Noorduinseweg 3. Toegang 18+