| Foto: Yvonne van Woudenberg
| Foto: Yvonne van Woudenberg Foto:

Start van een nieuw seizoen

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'Hallo allemaal! De vorige keer heb ik jullie verteld over het WK in Hamburg. Toen ik terug kwam van het WK was mijn school alweer begonnen, dus moest ik een inhaalslag maken en dit is goed gelukt. Na een drukke zomer had ik de maand september vrij van Papendal, dus geen training… De eerste tien dagen vond ik het wel lekker dat ik vakantie had, maar daarna wilde ik toch wel weer een balletje gooien. Inmiddels draait alles weer gewoon en dat vind ik eerlijk gezegd wel lekker.

Elke maandag en ongeveer twee keer in de maand op zondag train ik vier uur met het Nederlands herenteam en van dinsdag t/m vrijdag train ik elke dag vier uur met het CTO. Als ik vrijdag klaar ben met de training ga ik 's avonds naar Only Friends in Amsterdam om daar te trainen met de eredivisie. Met dit team heb ik deze maand drie wedstrijden gespeeld, de eerste wedstrijd speelden wij tegen ISV Hengelo, dit is een nieuwe club binnen de eredivisie. De tweede tegen Arrows '81 uit Rotterdam en de laatste hebben wij gespeeld tegen S.C. Devedo uit Ermelo. Alle drie de wedstrijden hebben wij gewonnen, dus dat is een mooie start van het seizoen!

Woensdag 19 september was ik aanwezig bij de Dirk Kuyt Zomerborrel in Noordwijk. Dit was een gezellige middag waar ambassadeurs, vrijwilligers en sponsoren waren uitgenodigd. Er werd mij gevraagd om iets op het podium te vertellen over hoe ik bij de Dirk Kuyt Foundation betrokken ben geraakt en wat voor verschil de Dirk Kuyt Foundation voor mij heeft gemaakt. Het was mooi om te horen en te zien met hoeveel enthousiasme Dirk Kuyt, maar ook de rest van het team, de Foundation presenteren.
Afgelopen maand ben ik gevraagd om net als vorig jaar mee te gaan met het Nederlands herenteam naar Japan! Wij spelen daar mee met de Kitakyusu Cup. Aan dit toernooi doen de volgende landen mee: Canada, Nederland, Thailand en het gastland Japan. Wij spelen niet alleen wedstrijden, maar gaan daar ook clinics geven. Vorig jaar gingen wij met een jonge selectie, maar dit jaar is de selectie nog jonger. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 20/21 jaar, dus dat is best bijzonder. De volgende keer zal ik jullie vertellen hoe het in Japan is gegaan, ik heb er in elk geval heel veel zin in!'