Volop kritische blikken op de plannen voor de buitenruimte van Aquamar. | Foto: Piet van Kampen
Volop kritische blikken op de plannen voor de buitenruimte van Aquamar. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Inrichting buitenruimte zwembad valt in goede aarde

Aquamar n De belangstellenden die vorige week in een volle Burgerzaal van het gemeentehuis de beelden van de inrichting van de buitenruimte naast het zwembad Aquamar voorgeschoteld kregen, waren overwegend content. De inrichting is prima, maar het parkeren met name in de Piet Heinlaan dan? Een flinke plooi die nog moet worden glad gestreken.

Door Piet van Kampen

Een waterspraybad, een speeltuin met hoge schommel, trampolines, glijbanen, een klimnet en een Sona Boog. Een modern toestel dat bepaalde beweegopdrachten geeft. De keuze van de speeltoestellen lag in handen van leerlingen van de Groen van Prinstererschool. Mooi voorbeeld van democratie toch? Investeren op maat en naar wens. De speeltuin wordt uitgevoerd in verschillende niveaus. Geen saaie platte vlakte maar met het nieuwe groen er omheen moet dit het gevoel van een soort duinlandschap creƫren. Een speellandschap. Aan de zijde van het zwembad komt ook een uitgifteloket voor consumpties. Het wordt een openbare speeltuin en het hele plan is door de gemeenteraad al goedgekeurd. Momenteel wordt de ruimte nog bouwklaar gemaakt maar in januari hoopt aannemer Van Egmond uit Rijnsburg met de aanleg te beginnen. Het geheel moet voor de zomer gereed zijn en het watespraybad als eerste.


Parkeeroverlast

Mocht het plan voor het 'buitengebeuren' in goede aarde zijn gevallen, dan nog blijft het parkeerprobleem in de Piet Heinstraat een heet hangijzer. Positieve geluiden over het plan van bewoners in de Piet Heinlaan, de heren Van Duijn en Rosmalen over de inrichting. 'Een heel mooi plan'. Medebewoners uit de straat die nu al overlast van foutparkeerders hebben met name op vrijdag marktdag, vroegen aandacht voor oplossingen. Projectleider Mastenbroek kon nog geen pasklaar antwoord geven. Op het Marktplein kan de hele week geparkeerd worden behalve op vrijdag. Over het parkeren moet dus nog het nodige huiswerk worden gemaakt. Als de buitenruimte naast het zwembad helemaal klaar is wordt het Marktplein aangepakt. Deze klus moet voor eind 2019 geklaard zijn.