Heren 1 Grasshoppers wint op het nippertje van Uball

Basketbal n Op zaterdagavond heeft Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 met 82-87 gewonnen van Uball uit Utrecht. In het sportcentrum Oudenrijn stond een lastige wedstrijd op het programma. Vorig jaar wist Grasshoppers hier nog maar nipt te winnen. Deze keer werd het niet heel anders.

In het 1e kwart wisten de mannen uit Utrecht de driepunters goed te benutten en met veel aanvallende rebounds konden ze het harde werken van Grasshoppers te niet doen door zo aan te leggen voor een tweede schotpoging. Deze ging er dan ook erg vaak in waardoor de mannen eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand aankeken. Het 1e kwart eindige met een 24-19 score.

In het 2e kwart werd er wel iets beter gerebound, maar nog beloonden de mannen uit Katwijk zich niet. Toch wordt er steeds makkelijker gescoord, door goed de aanvallende lijnen te lopen. Uball kon in dit kwart alleen aan de handrem trekken en maakte fout op fout, waardoor er vaak vanaf de vrijeworplijn aangelegd kon worden. Met een korte run voor rust kwam Uball toch weer op een voorsprong. 47-41

In het 3e kwart kwamen de scores om en om. In de aanval werd wel gescoord, maar aan de andere kant kwam er ook gemakkelijk weer een score tegen. Halverwege het 3e kwart ging dit laatste beter! Dit resulteerde dat er na 30 minuten een gelijke stand van 63-63 op het bord stond.

Het 4e kwart ging het er hard aan toe. De Katwijkse bezoekers bleven in elkaar geloven en bleven gedisciplineerd spelen. Ondanks dat Uball af en toe de grenzen opzocht. Met een gewaagde driepunter op de break van Glenn Schijf maakte hij een vuurtje los dat niet meer ophield met branden. De aanval erop komt er eindelijk een voorsprong op het bord door een mooie bal van Sjors Besseling. Helaas gaat deze voorsprong later weer in rook op als er een bal wordt weggegooid waarop Uball makkelijk kan scoren. Ook wordt er een technische fout gefloten tegen Grasshoppers. Er staat dan nog 1 minuut op de klok waar eerst Wouter Breel scoort om de voorsprong opnieuw te pakken en vervolgens na een prachtig uitgespeelde aanval, bekroont Sjors Besseling (belangrijk met een double-double) de overwinning met een driepunter. Hierna worden en nog wat foutjes van Uball gemaakt om het tij te laten keren, maar dit tevergeefs. De 2 punten zijn binnen met een eindstand van 82-87

Volgende week spelen de mannen om 18.00 uur thuis in sporthal Cleijn Duin de topper en een hele belangrijke wedstrijd om de nummer 1 positie tegen Lokomotief uit Rijswijk.