Middag PCOB

Waterlinie n Op dinsdagmiddag 13 november 2018 vervolgt de PCOB afdeling Katwijk de contactbijeenkomsten met een typisch Hollands onderwerp. Water, water en nog eens water.

Het waterpeil is op dit moment op een historisch laag peil terecht gekomen. Voor onze vroegere verdedigingslinie is het waterpeil nu zelfs te laag.
Door de eeuwen heen hebben de Hollanders gevochten met het water en tegen het water. Dat dit niet altijd goed ging weten de meesten zich de Watersnoodramp van 1 februari 1953 nog wel.
Kees Schipper uit Hilversum is onder meer gids op het eiland Pampus en kan meer vertellen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zoals gebruikelijk is deze contactbijeenkomst in de zaal van de Ontmoetingskerk, Nieuwe Duinweg 64. Aanvang 14.30 uur en de zaaldeuren gaan open om 14.00 uur.


Kledingactie

inzameling n In Katwijk aan Zee wordt op 3 november de jaarlijkse Dorcas Kledingactie gehouden. Tussen 9.00 uur en 15.00 uur kan kleding worden afgeleverd bij de Pniëlkerk die ligt aan de Hoorneslaan.

Tijdens deze actie kunnen mensen schone en goede kleding inleveren. Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten. Ook kinderwagens en bedjes en speelgoed zijn bruikbaar. Maar matrassen niet. Een gift voor de transport kosten is zeer welkom


Quizzen in The Pocket

quiz n Maandag 5 november houdt Café The Pocket haar maandelijkse quizavond, aanvang 20.00 uur.

De quiz-avonden in The Pocket kennen zes speelronden met zeer gevarieerde onderwerpen van elk tien vragen. Daarnaast zijn er nog twee extra ronden waarin de teams een drankje kunnen winnen. Een hapje wordt ook verzorgd. Optimale bezetting teams: 5 spelers, minder mag uiteraard, meer mag ook maar dan geldt een kleine puntenaftrek.

Inschrijfkosten 10 euro per team. Inschrijfgeld is prijzengeld, verdeling is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. En dat aantal teams loopt gestaag op de laatste tijd, de quiz-avonden in The Pocket lijken steeds populairder te worden. De afgelopen quiz waren er 16 teams. Opvallend is ook dat de deelnemende teams van alle leeftijden zijn.