| Foto: Archief/PvK
| Foto: Archief/PvK Foto:

ABBA-tribute wordt geweldige happening

tribute n Aanstaande vrijdag en zaterdag wordt het in Tripodia weer een ware happening als de ABBA-tributeband een volle zaal trekt.

'De eerste avond op zaterdag was maanden geleden al uitverkocht en daarom hebben wij razendsnel nog een tweede avond op vrijdag kunnen boeken', vertelt Willem Schonenberg die samen met Arie Nijgh van Los Zand dit hebben kunnen regelen.

Het optreden van de band vorig jaar tijdens het Noordzee Zomer Festival was een dermate succes dat de kaarten in de voorverkoop de deur uitvlogen. Misschien dat er nog slechts enkele te koop zijn want op Facebook wordt er af en toe nog wel eens een aangeboden van mensen die van avond willen ruilen of door omstandigheden het op het laatste moment af moeten zeggen.'

Daarom is het raadzaam om op facebook.abbatribute te volgen of er nog een kaart te koop is. Ook kunnen belangstellenden de website www.ttt-eventmanagement.nl raadplegen of misschien is er bij de ingang van de zaal nog iemand die een kaartje te koop aanbiedt maar die kans is klein' voorziet Schonenberg die in zijn nopjes is voor de grote belangstelling. 'ABBAtribute is momenteel de beste ABBA coverband in Europa' weet hij te vertellen.

Voorat de band optreedt verzorgt DJ Boost de warming-up met ABBA liedjes om in de stemming te komen. Succes van deze avond is op voorhand al verzekerd.


Geslaagde sportdag bewoners Topaz

seniorensport n Op donderdag 25 oktober streden teams met ouderen uit de verschillende zorglocaties van Topaz om een wel heel bijzondere wisselbokaal: beste sportteam uit een verpleeghuis/ woonzorgcentrum. Het evenement vond plaats in sporthal Cleijn Duin.

Edwin Kalbfleisch, lid raad van bestuur van Topaz, opende de sportdag. De volgende onderdelen stonden op het programma: darten, gieren & gooien, parcours lopen/rijden, koersbal, kogelstoten, bowlen, hoefijzer gooien, mini wervelwind, pittenzak werpspel, tekenen met een reuzenpotlood en grote bal rollen.

Onder de deelnemers waren bewoners van Foreschate en Vlietwijk in Voorschoten, Groenhoven en Haagwijk in Leiden, Munnekeweij in Noordwijkerhout, de verpleeg- en behandelcentra Overrhyn en Zuydtwijck in Leiden en verpleeg-, behandel- en Overduin.

De winnaar is het team van Topaz Foreschate uit Voorschoten.


FC Rijnvogels houdt Jaarveiling

veiling n Op vrijdag 16 november houdt de FC Rijnvogels haar Jaarveiling. Zoals elk jaar zijn er weer talloze kavels waarop geboden kan worden.

Een mix van hebbedingetjes, leuke cadeaus voor de komende feestdagen, weekendjes uit, diners in diverse horecagelegenheden in Katwijk of de regio, theaterbezoeken waaronder de immens populaire Soldaat van Oranje, een APK of autowasbeurt, VIP-arrangementen voor wedstrijden toppers in de eredivisie. Maar, er zijn ook dingen voor de kleine beurs. Zoals bijvoorbeeld een heerlijke taart, een vlees- of visbon, een meter rookworst of speelgoed voor de kinderen. Kortom, het is weer een zeer gevarieerd aanbod.

Het bestuur en de veilingcommissie hopen natuurlijk weer op een grote opkomst en dat er weer een mooi bedrag bij elkaar zal worden geveild. Het komt allemaal ten goede van de club om financieel gezond te blijven, te kunnen investeren in de jeugdopleiding en de stijgende kosten het hoofd te kunnen bieden. Ook het onderhoud aan het sportpark is van belang om aan een ieder van jong tot oud het wekelijkse sportplezier te kunnen bieden.

De avond begint om 20.00 uur in het eigen verfraaide clubhuis. Ook deze metamorfose was mogelijk door de opbrengst van de veiling van vorig jaar. Dus het geld wordt goed besteed.

Er gaan op 16 november weer mooi kavels onder de hamer bij Rijnvogels.