Afbeelding
Foto:

Rijnsburgse Julianaschool overall kampioen bij schooldammen

dammen n Afgelopen woensdag was er bij wijkvereniging Noord-NoordOost weer een succesvolle editie van het schooldamkampioenschap voor teams.

De Katwijkse DamClub had een toernooi georganiseerd met het Zwitsers systeem, waardoor teams met eenzelfde aantal punten tegen elkaar moeten en uiteindelijk de beste overblijft. Er waren drie prijzen voor de categorie groep 3/4/5 en drie prijzen voor de categorie groep 6/7/8. Deze waren beschikbaar gesteld door het Welzijnskwartier.

Groep 6 van de Julianaschool uit Rijnsburg bleek hier onoverwinnelijk te zijn. Zij hadden 10 punten uit 5 wedstrijden. Zelfs de Rutger kwaliteiten uit groep 8, die met 7 punten tweede werden, verloren met 6-2 van de Julianaschool.
Dat je niet altijd hoeft te winnen om in de prijzen te vallen, bewees team Farel (ook groep 6), die de derde plaats wisten te behalen met maar 1 winstuitslag en verder allemaal remises. Hierdoor hadden zij 6 punten uit 5 wedstrijden.

In de categorie groep 3/4/5 ging de eerste prijs ook naar een Rijnsburgse school en wel de Wegwijzer. Zij wisten overtuigend te winnen van de nummers twee en drie in die categorie met 6-2 en 7-1 en hadden daardoor 4 punten. Tweede werden de Cool winners van de Rehobothschool. Ook de derde prijs ging naar de Rehoboth en wel naar de Vier kampioenen, die zelfs tegen team Farel (3e in de categorie 6/7/8) een gelijkspel wisten te behalen.